Τοπικά Νέα

Σαν να μην εγινε πότε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΤ

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την προηγούμενη εβδομάδα φέρνει νέα δεδομένα στην πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή.

Το θέμα της πρόσληψης Γενικού Διευθυντή στην ΔΕΥΑΤ ήλθε και χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως οδεύει προς οριστικό ναυάγιο.

Ο Στάθης Ανδρινόπουλος για το θέμα αυτό σημείωσε, «Είχα κάνει ένα σχόλιο όταν είχε προκύψει το θέμα πρόσληψης του γενικού διευθυντή και είχα εξηγήσει πως βγήκε η διακήρυξη, η οποία δεν περιλάμβανε αυτά που ανέφερε το ΦΕΚ σύστασης της ΔΕΥΑΤ. Είπε ο δήμαρχος ότι ασχολήθηκε και έβγαλε μια ανακοίνωση ότι όλα βαίνουν καλώς. Τελικά δεν πηρέ καμία απόφαση, αυτό δείχνει ότι δεν μας βγήκε και τώρα να δούμε πως θα απεμπλακούμε από αυτό».

Ο Δήμαρχος απατώντας στον κ. Ανδρινόπουλο είπε πως, «Όσον αφορά για το θέμα του Γενικού Διευθυντή αυτό που κάναμε ήταν μια ειδική συνεδρίαση όπου ζήτησα η επιλογή να γίνει με κριτήρια αξιοκρατίας, ήταν και εκπρόσωπος από την αντιπολίτευση και μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα είπα. Είπαμε ότι θα γίνει η συνέντευξη από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και ότι σε αυτή την αξιολόγηση θα πρέπει να ληφθούν πρόνοιες οι οποίες έπρεπε να υπάρχουν από τον οργανισμό και δεν προέβλεπε ο διαγωνισμός, προκειμένου ο διαγωνισμός να έχει μοναδικό κριτήριο την αξιοκρατία. Τι άλλαξε και δεν προχώρησε, στο πολυνομοσχέδιο πέρασε νόμος, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που λέει ότι η διαδικασία πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική, μας ειδοποίησαν από το υπουργείο ότι ο διαγωνισμός που έγινε κρίνεται ως μη γενόμενος». Κλείνοντας ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως η ΔΕΥΑΤ χρειάζεται Γενικό Διευθυντή και θα γίνει όπως καθορίζει πλέον το νέο νομοσχέδιο.

Όσον αφορά την προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ ο κ. Κουτσούλης ανέφερε πως η προκήρυξη μόνο τα αρχικά του ονόματος δεν είχε (το μικρό και το μεγάλο, όπως είπε χαρακτηριστικά) χαρακτηρίζοντάς τη «φωτογραφική».

Σύμφωνα με το άρθρο 348 του πολυνομοσχεδίου προσδιορίζεται εκ νέου η διαδικασία πλήρωσης της θέσης και τα προσόντα που πρέπει να κατέχει ο υποψήφιος, ενώ μεταξύ άλλων απαιτείται οι υποψήφιοι να είναι μέλη του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button