Τοπικά Νέα

«Σαφάρι» ελέγχων κάνει η Εφορία στις παραλίες της Τριφυλίας

Εντατικούς ελέγχους κάνει τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο της εφορίας  σε επιχειρήσεις της Τριφυλίας και κυρίως σε αυτές που βρίσκονται στις παραλίες.  Εστιατόρια και καφετέριες είναι στο στόχαστρο των εφοριακών οι οποίοι εμφανίζονται αρχικά ως πελάτες  και στην συνέχεια στο μικροσκόπιο μπαίνουν η έκδοση αποδείξεων, η ύπαρξη και χρήση των τερματικών POS καθώς και η απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

Τα πρόστιμα

Εφόσον διαπιστώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί απόδειξη επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% του φόρου που εμπεριέχεται στη συναλλαγή για την οποία δεν έχει εκδοθεί το φορολογικό στοιχείο. Το ποσό του προστίμου δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 250 ευρώ ανά έλεγχο εφόσον η επιχείρηση τηρεί απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ εφόσον τηρεί διπλογραφικά. Αν υποτροπιάσει η επιχείρηση το ποσοστό του προστίμου φθάνει ακόμη και στο 200% του φόρου.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή αποδείξεις αξίας άνω των 500 ευρώ τότε επιβάλλεται 48ωρο λουκέτο. Αν η επιχείρηση υποτροπιάσει και δεν εκδώσει τουλάχιστον 4 αποδείξεις ανεξαρτήτως αξίας τότε το λουκέτο μπορεί να φθάσει και τις 10 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button