Αθλητικά

«Σεισμός» στο μπάσκετ με Αγγελόπουλους, Γιαννακόπουλο – Έτσι τα φέρνουν τούμπα, και Χεζόνια μέσα!

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι τελικοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (πάντα εκτός απροόπτου, αφού υπάρχουν οι ημιτελικοί με Προμηθέα και ΠΑΟΚ αντίστοιχα), αλλά τα… όργανα έχουν αρχίσει και για τους δύο. Οχι ενόψει των επικείμενων μαχών τους, αλλά για το καλοκαίρι που έρχεται. Ένα καλοκαίρι που θα είναι θερμό και για τις δύο μεγάλες αυτές ομάδες.

Στον Ολυμπιακό το θέμα έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό. Εδώ και κάμποσο καιρό ο προβληματισμός είναι μεγάλος, αφού τα δύο αδέρφια είναι στα δικαστήρια με τον πατέρα τους. Η ανησυχία έγινε πιο έντονη τις προηγούμενες ώρες, όταν και έβγαλαν την εξής ανακοίνωση: «Είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας την τελευταία δεκαετία. Δυο τρόπαια, με το μοναδικό επίτευγμα της back2back κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης, πέντε τελικοί και έξι Φάιναλ Φορ. Διακρίσεις που μας κατατάσσουν πλέον, ως την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2009 έως το 2018. Αυτό το ιστορικό επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτό τον άθλο», ανέφεραν σχετικά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Μετά από αυτό, τα σενάρια είναι πολλά, όπως και οι «μεταφράσεις» της δήλωσης αυτής.

Αν και στο μυαλό του καθένα δεν μπορεί να μπει κανείς, το πιο πιθανό είναι να το έκαναν αυτό για τον προφανή λόγο: ότι όντως είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα από το 2009 στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Το έκαναν για να το θυμίσουν σε όλους και ειδικά στον κόσμο της ομάδας, που είναι απογοητευμένος από την πορεία των τελευταίων δύο ετών. Επίσης, τονίζουν το χαμηλό μπάτζετ. Ίσως να δίνουν και ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά, ότι ο προϋπολογισμός, δηλαδή, θα πέσει. Ίσως λέμε. Είπαμε, άλλωστε, ότι υπάρχει με τον πατέρα τους διαμάχη στα δικαστήρια και το μπλέξιμο με τα χρήματα και την περιουσία είναι μεγάλο.

Να φύγουν, πάντως, οι Αγγελόπουλοι από τον Ολυμπιακό, δε φεύγουν. Και έχουν, μάλιστα, τεράστια δουλειά μπροστά τους το καλοκαίρι, αφού εκτός των άλλων λήγουν τα συμβόλαια του Βασίλη Σπανούλη, του Ιωάννη Παπαπέτρου και του Κώστα Παπανικολάου.

Ευρωλίγκα, Καλάθης και… Χεζόνια

Του Παναθηναϊκού το ζήτημα είναι διαφορετικό. Κατ’ αρχάς πρέπει να δούμε αν θα μείνει στην Ευρωλίγκα. Το πιθανότερο είναι να μείνει, αλλά, όπως έχουμε δει, τα δεδομένα αλλάζουν συχνά-πυκνά.

Από κει και πέρα, αυτό που «καίει» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι οι παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι. Και κυρίως του Νικ Καλάθη, που αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Ηδη βγήκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Φενέρ έχει βάλει στο στόχαστρό της τον διεθνή γκαρντ.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, για τον Παναθηναϊκό είναι το ΝΒΑ. Ο Νικ Καλάθης έχει παίξει εκεί δεν έκανε αυτά, που ήθελε στα δύο χρόνια στο Μέμφις, τώρα, όντας πιο ώριμος, θα ήθελε να επιστρέψει για να αποδείξει πράγματα.

Οσον αφορά στον Kρις Σίνγκλετον, που επίσης αναφέρθηκε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Φενέρ, δεν είναι παίκτης που «καίει» πολύ τους «πράσινους». Αναγνωρίζουν την αξία του, αλλά γνωρίζουν επίσης ότι παίκτες σαν κι αυτόν μπορούν να βρουν και με λιγότερα χρήματα μάλιστα.

Αυτόν που θα ήθελε ο κόσμος να δει του χρόνου στον Παναθηναϊκό είναι ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης σμολ-φόργουορντ, που τα τρία τελευταία χρόνια έπαιξε στους Ορλάντο Μάτζικ. Ο Μάριο Χεζόνια είναι πανάκριβος και στόχος του είναι να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Δεν παύει, όμως, να είναι ελεύθερος και όσο ισχύει αυτό, οι Παναθηναϊκοί μπορούν να ονειρεύονται…

sportdog.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button