ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Σεμινάριο-Εργαστήρι κατασκευής θεατρικής γιγαντόκουκλας στους Γαργαλιάνους

20228844_1939476472960156_6683020864731175874_n


Σεμινάριο-Εργαστήρι κατασκευής θεατρικής γιγαντόκουκλας με τη Λέττα Πετρουλάκη!!!
30.07 18:00-20:00
Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων
Δηλώστε συμμετοχή από τώρα λόγω περιορισμένων θέσεων.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Με πόση χαρά υποδεχόμαστε φέτος “Στου Πάρκου την Αγορά” την Λέττα Πετρουλάκη!
Είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα και πολυαγαπημένη καλλιτέχνιδα του τόπου μας, με ένα τεράστιο έργο στον τομέα του θεάτρου και κουκλοθέατρου αλλά και με πολλές ακόμα ιδιότητες.
Εκτός του σεμιναρίου η Λέττα θα λάβει μέρος στη 2η Συνάντηση Χειροτεχνών εκθέτοντας μοναδικές της δημιουργίες.

Η Λέττα Πετρουλάκη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση για 16 χρόνια και ασχολείται ως εθελόντρια πολιτισμού πάνω από 40 χρόνια. Παρακολούθησε για πολλά έτη μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, αγιογραφίας, κατασκευή κοσμήματος, μάσκας και θεατρικής κούκλας. Παρακολούθησε δεκάδες θεατρικά σεμινάρια με δασκάλους το Σωτήρη Χατζάκη, τον Κώστα Φαρμασώνη, την Ελένη Καραμπέτσου, τον Ηρακλή Λογοθέτη, την Αλίκη Αλεξανδράκη κ.α. Το 1989 ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, όπου εργάζεται εθελοντικά μέχρι σήμερα, ένα δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εφηβικού ερασιτεχνικού θεάτρου, στον οποίο διδάσκονται οι νέοι της περιοχής μας θεατρική παιδεία. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Χαραλάμπους, η Αλίκη Αλεξανδράκη, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιώργος Καζαντζής κ.α. Σχεδίασε σε πολλές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής τα σκηνικά και έφτιαξε δεκάδες θεατρικά κουστούμια. Πριν από 17 χρόνια δημιούργησε μαζί με τη Φανή Αλεξανδρίδη την ομάδα κουκλοθέατρου, στην οποία συμμετέχει πάντα είτε ως κουκλοπαίκτρια, είτε κατασκευάζοντας τις θεατρικές κούκλες. Οργανώνει,στο πλαίσιο του συλλόγου, εργαστήρια χειροτεχνίας για ενήλικες (κατασκευή πάνινης κούκλας, θεατρικής κούκλας, τεχνική πάτσγουωρκ , papier- mâché κ.α), όπου και διδάσκει αφιλοκερδώς. Έχει πάρει μέρος με έργα της (ζωγραφικής, ψηφιδωτού και αγιογραφίας) σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button