Κόσμος

Σε αυτό το μέρος ένας στους επτά πολίτες είναι εκατομμυριούχος…

Σε αυτή την ειδική περιοχή, κάτι σαν πόλη – κράτος, της Κίνας, μάλλον οι δουλειές των κατοίκων πάνε πολύ καλά. Ο λόγος για το Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει λίγους περισσότερους από 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα στοιχεία είναι σαφή. Πλέον ένα εκατομμύριο κάτοικοι του είναι εκατομμυριούχοι. Δηλαδή ένας στους επτά ανθρώπους που ζουν εκεί. Εντυπωσιακό; Και δεν είναι έκπληξη ότι έχει και τους περισσότερους παγκοσμίως.

Το 2017, ο χρηματιστηριακός δείκτης του Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng, κατέγραψε άνοδο που έφτασε το 36%. Έτσι οι κάτοικοι γέμισαν λεφτά. Η αύξηση των εκατομμυριούχων μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Citibank, ήταν 15%, με σχεδόν του μισούς από αυτούς να έχουν πλέον περιουσία άνω των 1,27 εκατ. δολαρίων του Χονγκ Κονγκ.

AdTech Ad

Φυσικά αυτό σημαίνει πως σε αμερικανικά δολάρια, οι εκατομμυριούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν περιουσία 127.500 δολαρίων και άνω. Αλλά κι αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τα περιουσιακά στοιχεία που μετρήθηκαν στην έρευνα της Citibank, που διενεργήθηκε από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το Νοέμβριο και σε αυτήν συμμετείχαν 4.139 κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και 200 από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, είναι ακίνητα, μετοχές και καταθέσεις.

Ο επικεφαλής του retail banking της Citibank, Lawrence Lam, δήλωσε πως αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί περισσότερο το 2018. «Το κλίμα των χρηματιστηριακών αγορών είναι ισχυρό, ενώ οι αγορά ακινήτων θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά ακόμα και με αύξηση των επιτοκίων».

Τα ακίνητα ήταν η κύρια επένδυση των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ, αφού αντιπροσωπεύουν το 70% της περιουσίας τους. Κατά μέσο όρο οι εκατομμυριούχοι του Χονγκ Κονγκ έχουν 3,2 ακίνητα στην κατοχή τους.

Οι πηγές του πλούτου είναι πάντως διαφορετικές. Το 55% των χρημάτων τους προέρχεται από τον μισθό τους. Τα υπόλοιπα είναι από επενδύσεις και κληρονομιές. Μόλις το 21% των εκατομμυριούχων είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης, πράγμα που κάνει τα αποτελέσματα της έρευνας ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Ο Lam πρόσθεσε ότι το 17% εξ αυτών σκέφτεται να μεταναστεύσει σε άλλες χώρες, με την Αυστραλία να είναι η κυριότερη επιλογή. Ωστόσο, γιατί να το κάνουν; Καλά δεν είναι εκεί;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button