Αγροτικά

Σε επιφυλακή οι Ιταλοί αγρότες για την αφρικανική ντομάτα

Ανήσυχοι παραμένουν οι Ιταλοί αγρότες για την εισβολή της αφρικανικής ντομάτας στην αγορά της ΕΕ, τονίζοντας τους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Υπάρχουν περίπου 30 προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε χώρες της Αφρικής και τα απαγορεύει η Ευρώπη, κυρίως λόγω των φυτοφαρμάκων», εξηγεί ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Interprofessional, Massimo Pavan. «Το αφρικανικό προϊόν δεν βρίσκεται στο ιταλικό δίκτυο διανομής, αλλά ευρύτερα στην Ευρώπη, δημιουργώντας ισχυρό ανταγωνισμό στη Γερμανία, στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Δεν έχουμε εγγυήσεις για τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην Αφρική, όπου τα πρότυπα παραγωγής είναι διαφορετικά από τα δικά μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής με μακρά θητεία στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, Agostino Macri, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται πρωτίστως για ένα πολιτικό ζήτημα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το εργατικό δυναμικό στην Αφρική που δεν κοστίζει τίποτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button