Πολιτική

Σε θετική κατεύθυνση το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, λέει η “Πελοπόννησος Πρώτα”

Τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, απασχόλησε ιδιαίτερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1», το οποίο δόθηκε για διαβούλευση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Αποφασίστηκε:

  1. Να γίνουν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση της παράταξης «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» για συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών.
  2. Να συζητηθεί το θέμα στα Περιφερειακά Συμβούλια το επόμενο διάστημα.
  3. Να πραγματοποιηθεί κοινό συνέδριο με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στις 12 Μαΐου.
  4. Χωρίς να γίνει σοβαρή συζήτηση επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να ζητηθεί από την κυβέρνηση η απόσυρσή του.

Η δική μας άποψη είναι ότι:

  1. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να είναι βάση για συζήτηση. Κινείται σε θετική κατεύθυνση και περιλαμβάνει σημαντικές τομές στον τρόπο εκλογής των οργάνων και συμμετοχής των πολιτών, όπως η απλή αναλογική.
  2. Όπως αρμόζει στην κουλτούρα της αυτοδιοίκησης, πρέπει τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια να απομονώσουν τις φωνές που δεν δέχονται το διάλογο αλλά και τις ακραίες φωνές που κινούνται μόνο σε αντικυβερνητική βάση.

Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button