Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Σε κατάληψη οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Φιλιατρών

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν εχθές οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Φιλιατρών για το θέμα της εκδρομής τους που τους ταλαιπωρεί και προβλήματα που τους δημιουργούνται για το θέμα των χρημάτων όπως και για άδικη αντιμετώπιση από καθηγητές τους.

Σήμερα οι μαθητές δήλωσαν:

«Σήμερα, Παρασκευή 20 Απριλίου, συναντήθηκαν στο χώρο του σχολείου μαθητές-γονείς-καθηγητές ώστε να βρεθεί μια λύση από κοινού. Ωστόσο, απ’ ότι φάνηκε οι αγαπημένοι μας καθηγητές είχαν ήδη πάρει πρωτοβουλίες. Ενημερωθήκαμε πως τα χρήματα έχουν κατατεθεί σε προσωπικό λογαριασμό ενός καθηγητή, όνομα και συγκεκριμένη ιδιότητα δε θεωρώ τίμιο και απαραίτητο να αναφερθούν, και ισχυρίζεται πως δεν έχει πρόθεση να τα δώσει αν δε λάβει εντολή από τον προϊστάμενο. Ίσως να ακούγεται λογικό, αλλά όχι τόσο αν αναρωτηθούμε ποιος του έδωσε την εντολή να τα καταθέσει εξαρχής… Προφανώς και όχι ο ανώτερός του.Τα χρήματα δεν ανήκουν στα παιδιά, δεν ανήκουν στο σχολείο ή στους καθηγητές. Ανήκουν στη κοινότητα των Φιλιατρών και στους γονείς μας που βοήθησαν, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, να μαζευτούν. Εμείς, ως Γ’ τάξη του Λυκείου Φιλιατρών, το μόνο που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί η εκδρομή μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις – να σημειώσουμε πως αυτή ήταν πρόταση που είχε γίνει από τους ίδιους τους καθηγητές – και να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για το σκοπό που δόθηκαν, δηλαδή για την εκδρομή. Με τον τρόπο αυτό, η εκδρομή θα γίνει και ως συνοδεία θα έχουμε μέλη του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Αμφιβάλλουμε αν ζητάμε κάτι παράλογο ή άδικο προς τους συμμαθητές μας καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην εκδρομή αυτή. Τέλος, να σας ενημερώσουμε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, το Δ.Ι.Ε.Κ. επίσης, μέχρις ότου λάβουμε κάποια απάντηση που να μας δικαιώνει με οποιονδήποτε τρόπο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button