Τοπικά Νέα

Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο νέοι που χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

troxaia5-700x336


Σε πάρα πολύ κρίσιμη, αλλά ευτυχώς τουλάχιστον, σταθερή κατάσταση στην εντατική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, στην Τρίπολη εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο νέοι άνθρωποι, οι οποίοι με διαφορά λίγων ωρών, τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά, σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Καλαμάτα. Το πρώτο, σημειώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο ύψος του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα και το δεύτερο, την επόμενη ημέρα το πρωί, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Η 23ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ
ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Η 22χρονη Βίκυ Λυμπεροπούλου από τα Αρφαρά, η οποία φοιτά στη Σχολή του ΟΑΕΔ μαθαίνοντας τις τεχνικές της μαγειρικής, τελειώνοντας το μάθημα, περίμενε στη στάση του ΚΤΕΛ (ΦΩΤΟ) που βρίσκεται στο ρεύμα εισόδου στην Καλαμάτα, μαζί με τις συμφοιτήτριές της, οι οποίες ανέμεναν το λεωφορείο για να επιστρέψουν στην πόλη. Το κακό, συνέβη όταν η άτυχη κοπέλα, επιχείρησε να διέλθει τον επικίνδυνο δρόμο – καρμανιόλα για να περιμένει και εκείνη με τη σειρά της το λεωφορείο, που θα την πήγαινε στο χωριό της. Η 23χρονη, παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του 49χρονου από κοντινό χωριό, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως οδηγούσε χωρίς δίπλωμα! Τα τραύματά της, βαριά και ο 49χρονος, όπως ισχυρίζεται, καταβεβλημένος από το σοκ, δεν τη συνόδευσε στο Νοσοκομείο, αλλά περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο. Η Αστυνομία, ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του, χρησιμοποιώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων, όμως δύο ημέρες μετά το ατύχημα, πριν όλα αυτά αξιολογηθούν κατάλληλα και… αποδώσουν καρπούς, παρουσιάστηκε ο ίδιος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, Κώστα Κρόμπα. Χθες το πρωί, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη εξ’ αμελείας, εγκατάλειψη θύματος και για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, αφέθηκε ελεύθερος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο 49ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ(!)

Όπως δήλωσε στη «Φ» ο δικηγόρος του Κώστας Κρόμπας, ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι η άτυχη κοπέλα, πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κάνει κανέναν αποφευκτικό ελιγμό ή να φρενάρει και να τη χτυπήσει με τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου του. Ο οδηγός, κατευθυνόταν προς Καλαμάτα, παρασύροντας την 23χρονη, τη στιγμή που επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο για να περάσει στην απέναντι πλευρά, περιμένοντας το λεωφορείο προς Αθήνα. Τελικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο οδηγός του οχήματος, στον οποίο είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα λόγω παραβάσεων, αφέθηκε ελεύθερος!

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ «ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ»

Μια ημέρα μετά, σε ένα άλλο σημείο της πόλης, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, πολύ σοβαρά τραυματίστηκε και ο 26χρονος Χρήστος Μάλαμας, ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην οδό Λακωνικής και εκτελεί και ο ίδιος, παραγγελίες. Ο άτυχος νέος, ο οποίος σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός του, όταν προχθές, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, το μηχανάκι που οδηγούσε, μεταφέροντας καφέ,  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο στο δρόμο αυτό, ο οποίος έχει καθημερινά πολύ κίνηση. Ο 26χρονος, που έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, εξακολουθεί να δίνει γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι, απηύθυναν έκκληση για αίμα, όπως και τις πρώτες ώρες του ατυχήματος της 22χρονης Βασιλικής, καθώς υπεβλήθησαν σε πολύωρες και δύσκολες επεμβάσεις, αφού έφεραν πολλαπλές και κυρίως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση και των δύο μέχρι χθες το απόγευμα, σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με το διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Πέτρο Τομάρα, παρέμενε εξαιρετικά κρίσιμη.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΛΗΨΗ  ΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Τα σοβαρά αυτά ατυχήματα, που έχουν… μουδιάσει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, επαναφέρουν στο «φως» της δημοσιότητας, την επιτακτική εδώ και καιρό ανάγκη, να ληφθούν σοβαρά μέτρα, όχι μόνο όσον αφορά στους οδηγούς, που ίσως είναι και το νούμερο ένα ζητούμενο, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό πια πως δεν υπάρχει παιδεία στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και στους δρόμους! Το σημείο ειδικά στον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, είναι ένα από εκείνα, στα οποία διαρκώς σημειώνονται σοβαρά και όχι μόνο ατυχήματα, με κανενός το αυτί, δυστυχώς, να μην έχει ως τώρα… ιδρώσει! Αλήθεια, πόσο αίμα πρέπει ακόμη να χυθεί και πόσους ανθρώπους, νέους κυρίως να θρηνήσουμε  ως χώρα, για να γίνουν τα… αυτονόητα; Δεν περιμένουμε απάντηση, προφανώς… Αν ήταν, θα είχαν ήδη γίνει πράξεις… Ρητορικό το ερώτημα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button