Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Σκουπιδότοπος το Φιλιατρινό φράγμα;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ύστερα από καταγγελίες δημοτών ότι έχει δημιουργηθεί σκουπιδότος σε συγκεκριμένο μέρος του Φιλιατρινού φράγματος, επισκεφτήκαμε το μέρος αυτό και διαπιστώσαμε:

1. Σε 200 περίπου μέτρα από την αρχή του χωματόδρομου που υπάρχει μετά το γεφύρι της Ντοπόλης και που οδηγεί στο φράγμα, έχει ανοιχτεί πρόσφατα χωματόδρομος που οδηγεί στο σκουπιδότοπο. Για τη διάνοιξη του δρόμου φαίνεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μηχανήματα (γκρέιντερ, εσκαφέας ή άλλα σχετικά).

2. Ο σκουπιδότοπος δε φαίνεται από το δρόμο και είναι ανάμεσα σε λοφίσκους (σε χαράδρα), που σημαίνει ότι από εκεί διέρχονται νερά που τροφοδοτούν το φράγμα.

3. Ο σκουπιδότοπος είναι σε περιοχή που θα καλυφτεί με νερό.

4. Στο σκουπιδότοπο έχουν ήδη ριχτεί αρκετά φορτία σκουπιδιών.

 

Η κατάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή, γιατί εκτός από το ότι αυτός ο τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων είναι παρωχημένος, καταδικαστέος και επισύρει την επιβολή προστίμων στο δήμο, είναι και καταστρεπτικός για την περιοχή μας, επειδή τα σκουπίδια μπορεί να υποβαθμίσουν το νερό του φράγματος.

 

Ακόμα μπορεί να προκαλέσουν αισθητική υποβάθμιση του τοπίου, αν αυτά παρασυρθούν από τα νερά και σκορπιστούν στη λίμνη. Ακόμα πιο σοβαρό είναι το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς σε περίπτωση καύσωνα.

 

Για τους παραπάνω λόγους ρωτάμε τους αρμόδιους του δήμου:

1. Γνωρίζουν για την ύπαρξη του σκουπιδότοπου;

2. Εάν γνωρίζουν, αυτό έχει γίνει με τη συμφωνία τους;

3. Εάν δεν γνωρίζουν, τι προτίθενται να κάνουν, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα;

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button