Αθλητικά

«Σπάσιμο» στο… σπάσιμο από τον Παναθηναϊκό!

Συνήλθε και… απέδρασε ο Παναθηναϊκός!

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο μέρος και έχοντας έναν «καυτό» Μάικ Τζέιμς, οι «πράσινοι» νίκησαν 71-66 τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς (1-1)!

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Ρόμπερτς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός με τους Γκιστ, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Ρίβερς και Καλάθη. Πολύ ψηλό το σκορ από νωρίς, με τις δύο ομάδες ξεκινούν εξαιρετικά επιθετικά, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα μέχρι τα πρώτα τέσσερα λεπτά (15-11). Ωστόσο, εκεί οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους, πήραν τα ριμπάουντ και με τον Λοτζέσκι να παίρνει… φωτιά στην περιφέρεια, έτρεξαν ένα 10-0 για το +6 (15-21). Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε αρχικά με τον Σπανούλη, ο οποίος έκοψε το σερί των φιλοξενούμενων (19-21) και με τον Παπανικολάου να παίρνει τη… σκυτάλη, το σκορ ήρθε στην ισοπαλία (23-23), στο ένα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στον εναπομείναντα χρόνο, ακολούθησε ανταλλαγή καλαθιών, με τον Τζέιμς να διαμορφώνει το 25-27 με τη λήξη.

Με τον Όγκαστ να παίρνει απανωτά επιθετικά ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου (29-32), με τον Ολυμπιακό να απαντά με απανωτά τρίποντα και να περνάει μπροστά (35-32) και με τον Παπαπέτρου να τον συντηρεί (37-36), μέχρι το 14’. Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα τρία λεπτά, το παιχνίδι έγινε πολύ αργό, με εκατέρωθεν άστοχα σουτ και από τις δύο ομάδες και το σκορ να ήταν στην ισοπαλία (37-37). Στη συνέχεια, ενεργοποιήθηκε ο Στρέλνιεκς, καθώς έστειλε τους Πειραιώτες στο +4 (41-37), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Έκτοτε, η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε τον έλεγχο της κατάστασης και έτσι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 43-40.

Νευρικό και άστοχο ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρίβερς να… σπάει το ρόδι ύστερα από δύο λεπτά (43-43). Ακολούθησε άλλο ένα «στείρο» τρίλεπτο, με το σκορ να μένει το ίδιο, αφού αμφότεροι εξακολουθούσαν να ήταν άστοχοι, με τους Καλάθη και Γκιστ να στέλνουν τον Παναθηναϊκό στο +4 (43-47), στο 26’. Ύστερα από περίπου έξι λεπτά, ο Σπανούλης έβαλε το… γκολ για τον Ολυμπιακό (45-47) και εκείνο τον κρατούσε κοντά, έως ότου το τρίποντο του Παπαπέτρου έκανε το 50-49, στα τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, εκεί ήταν η σειρά του Τζέιμς να «μιλήσει», ο οποίος με προσωπικές ενέργειες έκανε άνω κάτω την «ερυθρόλευκη» άμυνα και έστειλε το «τριφύλλι» στο +6 (50-56), με αυτή να ήταν η διαφορά και στο τέλος, αφού ο Στρέλνιεκς αστόχησε σε τρίποντο στη λήξη.

Με την ίδια… φόρα μπήκε ο Παναθηναϊκός και στο τέταρτο δεκάλεπτο, στέλνοντας τη διαφορά στο +10 (50-60), στο πρώτο δίλεπτο. Με την καλή τους άμυνα από τη μία, οι «πράσινοι» είχαν μπλοκάρει τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπορούσε καν να σουτάρει, ενώ από την άλλη είχαν υπομονή στην επίθεση και με τον Καλάθη αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +13 (52-65), στο 34’. Ο Μπράουν με τρίποντο πέτυχε το πρώτο εντός πεδιάς των «ερυθρόλευκων» στην περίοδο (55-65), με τον «ζεστό» Τζέιμς να απαντάει αμέσως (55-67). Όμως, εκεί οι «πράσινοι» έδειχναν να επαναπαύονται, με τον Πρίντεζη να παίρνει τους Πειραιώτες στις πλάτες του και μόνος του να ρίχνει τη διαφορά (61-67), στο 36’ και με τους φιλοξενούμενους να εξακολουθούν να κάνουν λάθη, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο -3 (66-69), στο 45’’. Ο Τζέιμς πήρε την επίθεση, αστόχησε, με τον Σίνγκλετον να παίρνει το φάουλ από τον Παπαπέτρου και 1/2 βολές να κάνει το 66-70, στα 20,6’’. Στην επόμενη επίθεση, ο Σπανούλης έχασε το λέι απ με τον Λοτζέσκι να παίρνει το φάουλ και να διαμορφώνει το τελικό 66-71.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button