Τοπικά Νέα

Στάση εργασίας αύριο στο Δήμο Τριφυλίας – Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά των συμβασιούχων – παρατασιούχων

Στο δικαστήριο Κυπαρισσίας θα βρεθούν την Τετάρτη (04/7) οι 21 συμβασιούχοι στο τομέα καθαριότητας του δήμου Τριφυλίας, για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά του δεύτερου, προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις τους και να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Να θυμίσουμε πως, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του δήμου Τριφυλίας «κέρδισαν» τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν στην εργασία τους καθώς ήταν θετική η δικαστική απόφαση που εξεδόθη και κοινοποιήθηκε στις 10 Απριλίου από το Δικαστήριο Κυπαρισσίας όπου και είχαν προσφύγει. Με την προσωρινή διαταγή, η οποία επιδόθηκε άμεσα στο Δήμο Τριφυλίας, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι επέστρεψαν στην εργασία τους, στην υπηρεσία καθαριότητας, τουλάχιστον έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν οριστεί για το πρωί της 17ης Μάϊου. Ωστόσο, τότε, η εκδίκαση αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη 4 Ιουλίου με διατήρηση της προσωρινής διαταγής για την απασχόλησή τους στο δήμο έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας, στηρίζοντας τον αγώνα των συμβασιούχων, προκήρυξε στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη 4 Ιουλίου από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου καλώντας όλους τους εργαζομένους να παραβρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ –

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΦΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΗ

 

Αγαπητέ συμπολίτη,

 

Εμείς οι 21 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, απευθύνουμε σε εσένα την επιστολή αυτή προσδοκώντας την αλληλεγγύη & τη συμπαράστασή σου στο δίκαιο αγώνα μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας κοινής οφέλειας στον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας.

Εργαζόμαστε συνεχώς τρία χρόνια τώρα, συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του έτους 2015, με συμβάσεις που παρατείνονταν από την κυβέρνηση ενώ έφταναν στη λήξη τους. Για να μη μας διώξουν, αυτό σημαίνει ότι τους ήμασταν απαραίτητοι, απλά γιατί καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Είμαστε οι γνώριμοι εργαζόμενοι σε εσένα, διότι μας συναντάς μόνιμα όλους έξω στο ύπαιθρο χειμώνα – καλοκαίρι, άλλος σκουπίζοντας, άλλος οδηγώντας το απορριμματοφόρο, άλλος ως εργάτης αποκομιδής, άλλος ως χειριστής μηχανημάτων για τον καθαρισμό.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πλέον σε δυσμενέστατη θέση καθώς η συντριπτική πλειοψηφία μας έχει πεταχτεί ουσιαστικά εκτός εργασίας, λόγω της παράλογα άδικης προκήρυξης για το μόνιμο προσωπικό. Έτσι προσπαθούμε μέσω δικαστηρίων να βρούμε το δίκιο μας έχοντας επίγνωση ότι κι εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήδη έχουμε κερδίσει την παράταση των συμβάσεών μας από δύο προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, εκ τούτου βρισκόμαστε ακόμη στη δουλειά ενώ οι συμβάσεις μας έπρεπε να έχουν ήδη λήξει από την περίοδο του Πάσχα.

Γνωρίζουμε καλά ότι το καλοκαίρι έρχεται, με ότι σημαίνει αυτό, τόσο από πλευράς αύξησης του πληθυσμού στις πόλεις και τα χωριά μας λόγω των διακοπών, όσο κι από υγειονομικής άποψης από πλευράς των υψηλών θερμοκρασιών. Τα σκουπίδια πρέπει να μαζεύονται. Ποιος θα τα μαζέψει; Οι εργαζόμενοι, που παλεύουν για ένα μεροκάματο ή ο ιδιώτης εργολάβος που πολλοί εκ των διοικούντων έχουν τον ευσεβή πόθο να φέρουν μέσα στις υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας;

Εμείς, οι παρατασιούχοι επαναλαμβάνουμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λόγω της χρόνιας αδιοριστίας μόνιμου προσωπικού που έφεραν τα μνημόνια.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παραμονή στη δουλειά μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας, προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους να παραβρεθούν στο δικαστήριο συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα μας, που είναι και αγώνας της ίδιας της κοινωνίας.

ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ, ΔΗΜΟΤΗ/ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 

ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ

 

ΟΛΟΙ στα δικαστήρια Κυπαρισσίας Τετάρτη 4/7/2018 & ώρα 11:00

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button