Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Σταθερά ανοδική η πορεία του αεροδρομίου Καλαμάτας

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε η λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, αναφορικά με τον αριθμό των αφίξεων. Στους πέντε πρώτους μήνες λειτουργίας του 2018 σημειώθηκε άνοδος 11% στις αφίξεις εξωτερικού σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τον αριθμό των αφίξεων που έχουν καταγραφεί να ξεπερνά τις 22.000.
Η αύξηση της κίνησης του αερολιμένα αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη τους δύο επόμενους μήνες, με την τουριστική κίνηση να κορυφώνεται αφενός και αφετέρου αρκετά συνέδρια να έχουν προγραμματιστεί σε Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας, η αύξηση φέτος στον αριθμό αφίξεων θα κυμανθεί σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δηλαδή, κοντά στο 20% σε σχέση με πέρυσι, που σημειώθηκαν 148.000 αφίξεις.
Το επίτευγμα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνίσταται στο ότι καταφέρνει για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά να κρατά ανοδική τροχιά καταγράφοντας αύξηση επιβατών πάνω από 200% από το 2012 μέχρι σήμερα.
Τέλος, στην κίνηση εσωτερικού δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η σύνδεση με Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις αρχές του Ιούνη και θα είναι έξι φορές την εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button