Ελλάδα

Στα αζήτητα η δωρεά 1 εκατ. ευρώ στην Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

Δημοσιεύματα από τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης φέρνουν στο φως μια περίεργη εξέλιξη στο θέμα της μεγάλης δωρεάς προς την Αστυνομία μετά την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αρνηθεί να αποδεχθεί την δωρεά του 1 εκ. ευρώ από τον 53χρονο επιχειρηματία. Ειδικότερα υπάρχουν αναφορές ότι η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας αρνήθηκε επειδή επιθυμία της οικογένειας ήταν να διατεθούν τα χρήματα για τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Αυτή η “απαίτηση” από την πλευρά του δωρητή για αξιοποίηση των χρημάτων στην Κρήτη δεν αντιμετωπίστηκε με «καλό μάτι» από το υπουργείο που όπως αναφέρεται επεδίωκε να  διαχειριστεί κατά βούληση το κονδύλι του 1.000.000 ευρώ. Και έτσι προτίμησε, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, να αρνηθεί.

Θυμίζουμε πως όπως είχε γίνει γνωστό η οικογένεια Λεμπιδάκη σχεδίαζε να ενισχύσει σημαντικά την υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε έδινε τα λύτρα είτε δεν πήγαιναν τα χρήματα στους απαγωγείς. Μάλιστα στις 3 Οκτωβρίου του 2017 ενώπιον του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα αλλά και του τοπικού ηγέτη της Ελληνικής Αστυνομίας Κώστα Λαγουδάκη, ο Γιάννης και η Άννα Λεμπιδάκη και τα δυο παιδιά τους, αφού εξέφρασαν την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια της οικογένειας είχαν αποκαλύψει τις προθέσεις τους.Το ζήτημα είχε μείνει να συζητηθεί σε μελλοντικό χρόνο για να φτάσουμε στις εξελίξεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button