Τοπικά Νέα

«Στα μαλακά» 37χρονος που πυροβόλησε φίλο του που τον χτυπούσε

Λίγο παραπάνω από ένα έτος μείωσε την ποινή του χθες ένας 37χρονος που κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο εν βρασμώ ψυχικής ορμής, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Το Δεκέμβριο του 2010, έπειτα από βίαιη συμπεριφορά που είχε δεχθεί, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε και τραυμάτισε φίλο του. Χθες δήλωσε ξανά μετανιωμένος για το περιστατικό, ενώ εκτός από το ελαφρυντικό που του είχε αναγνωρισθεί στο πρώτο δικαστήριο, ότι στην πράξη του οδηγήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά το θύματος, του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 4 ετών και 8 μηνών και χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών με 3ετή αναστολή.

Τον χτυπούσε
Από τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν το βράδυ στις 3 Οκτωβρίου 2010, οπότε το θύμα με ένα φίλο του βρίσκονταν στο Μελιγαλά και έμειναν από βενζίνη στο αυτοκίνητο. Πήγαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, που ήταν φίλος τους και του ζήτησαν να τους πάει με το αυτοκίνητο του πατέρα του στο σπίτι του θύματος στο Ζευγολατιό. Περίπου τα μεσάνυχτα πήγαν εκεί, όπου έψησαν, έφαγαν και κατανάλωσαν αρκετό κρασί. Εκεί, όπως ανέφερε και ο κατηγορούμενος στην απολογία του, λογομάχησε με το θύμα και όταν του έβρισε συγγενή του που έχει πεθάνει, ήθελε να φύγει. Είχαν, όμως, πιει πολύ. Το δε θύμα άρχισε να τον χτυπάει και δεν τον άφηνε να φύγει από το σπίτι, ούτε κι όταν προσπάθησε να βγει από το παράθυρο.
Ξημερώματα μπήκαν και οι τρεις πάλι στο αυτοκίνητο να επιστρέψουν στο Μελιγαλά, με το θύμα να ζητά από τον κατηγορούμενο χρήματα για να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητό του. Αυτός, όπως είπε στην απολογία του, δέχτηκε προκειμένου να μπορέσει να φύγει. Επέστρεψαν στο Μελιγαλά, όμως στη διαδρομή και μέσα στο αυτοκίνητο το θύμα συνέχιζε να χτυπά τον κατηγορούμενο.

Πυροβολισμός
Όταν έφτασαν, οι άλλοι δύο έμειναν στο αυτοκίνητο, ενώ ο 37χρονος κατηγορούμενος μπήκε στο σπίτι του. Όταν βγήκε, κρατούσε μια καραμπίνα. Ο φίλος τους, όταν τον είδε, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο, ενώ το θύμα βρισκόταν στα πίσω καθίσματα, στη δε  θέα του όπλου, έσκυψε ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα.  Ο πυροβολισμός τον βρήκε στην ωμοπλάτη τραυματίζοντάς τον, ενώ ο κατηγορούμενος είπε μετά στο φίλο τους να πάει το θύμα στο νοσοκομείο και του έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
Ο 37χρονος τόνισε στην απολογία του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το φίλο του, αλλά να τον φοβίσει και να σταματήσει να τον χτυπάει.
Γι’ αυτό έβγαλε το όπλο από το σπίτι, χωρίς όμως να έχει πρόθεση να πυροβολήσει.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button