Τοπικά Νέα

ΣτΕ: “Πράσινο φως” για αιολικό πάρκο στη Μάνη

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν στην απόφαση τους ότι το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά την εκτός σχεδίου και εκτός ορίων περιοχή του Γυθείου και Οιτύλου Λακωνίας, δεν περιλαμβάνει μεταξύ των ρητών απαγορεύσεων του την εγκατάσταση αιολικών πάρκων

Απέρριψε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τις προσφυγές της Ελληνικής Ορθολογικής Εταιρείας και 1.196 κατοίκων, που ζητούσαν να ακυρωθούν ως παράνομες και αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες άναβε “πράσινο φως” για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ανατολική Μάνη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν στην απόφαση τους ότι το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά την εκτός σχεδίου και εκτός ορίων περιοχή του Γυθείου και Οιτύλου Λακωνίας, δεν περιλαμβάνει μεταξύ των ρητών απαγορεύσεων του την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, ενώ επιτρέπει την εγκατάσταση -υπό προϋποθέσεις- βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα του 1993, ερμηνευόμενο υπό το φως του ειδικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν απαγορεύει την εγκατάσταση αιολικών σταθμών γενικά στην επίδικη περιοχή, δεδομένου μάλιστα ότι η ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του περιφερειακού σχεδίου της Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button