Οικονομία

Στην τελική ευθεία η επόμενη κλήρωση της φορολοταρίας

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η επόμενη φορολοταρία με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων.

Η κλήρωση του Μαρτίου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών και θα αφορά στις δαπάνες του Φεβρουαρίου 2018.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στη διεύθυνση www.aade.gr και από εκεί στις «Δημόσιες Κληρώσεις» για τα αποτελέσματα, αλλά και να δουν εάν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό των τυχερών στο TAXIS, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των χρημάτων είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Αναλυτικότερα:

Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.
Πώς συμμετέχει κάποιος στη λοταρία αποδείξεων

Στις κληρώσεις της ΑΑΔΕ συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει κλήρωση εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button