Δήμος ΜεσσήνηςΤοπικά Νέα

Στη Μεσσήνη σήμερα η Εικόνα της Βουλκανιώτισσας ενώ ξεκινά και το Νησιώτικο Πανηγύρι

ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ στη Μεσσήνη, είναι σήμερα όλων τα βλέμματα, καθώς το πρωί, η πόλη, υποδέχεται με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια, τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση του θαύματος που επιτελέστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, οπότε και η πόλη, σώθηκε από θανατηφόρο λιμό! Σύσσωμες οι αρχές του τόπου, ετοιμάζονται θα συμμετέχουν και φέτος στην υποδοχή, όπως και πολύς κόσμος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η εμποροπανήγυρις, η οποία θα διαρκέσει και τις 8 ημέρες παραμονής της Εικόνας στην περιοχή, ενώ το Σάββατο, θα διεξαχθεί και η εκδήλωση «Πάμε Μεσσήνη», που μοιάζει πολύ με τη «Λευκή Νύχτα» και έρχεται να… ισορροπήσει την… παραδοσιακά μειωμένη εκείνες τις ημέρες, κίνηση, των εμπορικών καταστημάτων.

«Περιμένουμε την κάθοδο της Εικόνας της Παναγίας μας, η οποία προστατεύει τους κατοίκους και την περιοχή μας, αλλά και το πανηγύρι, το οποίο ξεκίνησε ήδη όπως κάθε χρόνο, με πολλές τις υποσχέσεις και για το μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, τονίζοντας πως το πανηγύρι, παίρνει διαστάσεις εμπορικού γεγονότος, καλώντας επισκέπτες από όλο το νομό να έρθουν στην περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Τσώνης, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι με το πέρας των εργασιών στο ιστορικό κέντρο, το πανηγύρι, όπως και γενικά η περιοχή, θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, τα επόμενα χρόνια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button