Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Στο Δ.Σ. Τριφυλίας η δημιουργία μικρών παράνομων χωματερών στα Φιλιατρά

21751816_350294932051244_6421253403389364104_n


Καυτές ερωτήσεις έθεσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας με αφορμή τις χωματερές στα Φιλιατρά.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά Γιώργος Ασημακόπουλος λέγοντας, «Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχα θίξει κάποια ζητήματα με κάποιες χωματερές που δημιουργούνται, στη μια χωματερή και συγκεκριμένα στον αγροτικό δρόμο που συνδέει τα Φιλιατρά με το Χαλαζόνι αποκαταστάθηκε και περιφράχτηκε. Στην άλλη που είναι στο πέταλο που συνδέει με το Στόμιο τα σκουπίδια είναι βουνό. Το τοπικό συμβούλιο Φιλαιτρων πηρέ μια απόφαση να εναποθέσει όλα τα κλαριά στο σημείο που απέχει μόλις 60 μέτρα από το ειδικό σχολείο συμπεραίνοντας ότι ο Δήμος θα δημιουργήσει μια νέα χωματερή. Διάβασα ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα να μεταφερθούν τα κλαδιά στο Αλιμακι, καθώς το φορτηγό που υπάρχει στο Φιλιατρά δεν διαθέτει ούτε ΚΤΕΟ. Να εφαρμόσει ο Δήμος τον κανονισμό, και καλό είναι να αγοράσουμε ένα αμάξι έτσι ώστε οι οδηγοί να πηγαίνουν στο λαμιακοί για να πετούν τα κλαριά».

Για μια ακόμα φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τσίγγανος μίλησε για “κακούς δημότες” λέγοντας ότι εναποθέτουν ιδιώτες παράνομα κλαδιά και πίσσα από ιδιωτικό έργο σε έκταση που δημιουργήθηκε ανεξέλεγκτα, καταλήγοντας ότι κάποια στιγμή θα πέσουν τα πρόστιμα από την αρμόδια αρχή. Πρότεινε ωστόσο να βρεθεί χώρος προσωρινής διαχείρισης υπολειμμάτων καλλιέργειας, πρόταση η οποία μάλιστα έχει υποβληθεί εδώ και 2 χρόνια από αγροτικούς φορείς της περιοχής.

Ο κ. Σαρμαντζής υποστήριξε ότι η πρώτη χωματερή στο δήμο που αποκαταστάθηκε από την Δημοτική αρχή, ήταν αυτή των Φιλιατρών ενώ οι φορείς εξετάζουν προτάσεις για επίλυση του θέματος τονίζοντάς πως δίνουν αγώνα να κρατήσουν καθαρή την πόλη των Φιλιατρών.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος δεν δημιουργεί ποτέ καινούργιες και διάσπαρτες χωματερές λέγοντας πως οπού υπάρχουν οφείλονται σε ιδιώτες, εκτιμώντας ότι το μόνο πρόβλημα είναι η διαχείριση των κλαδιών και η εναπόθεσή τους από πολίτες. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το νέο έτος προβλέπετε η αγορά φορτηγού καθώς και η αγορά κλαδοθρυμματιστή για την διαχείριση υπολειμμάτων καλλιέργειας. Για την διαχείριση απορριμμάτων εξήγησε ότι η απόφαση του ΦΟΣΔΑ για κεντρική διαχείριση απορριμμάτων κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button