Τοπικά Νέα

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι προσλήψεις στους Δήμους

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η πολυαναμενόμενη 3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ. Ειδικότερα, για τους Δήμους της Μεσσηνίας προβλέπεται οι προσλήψεις να φτάσουν στα 200 άτομα.
Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι αποτέλεσμα της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για ενίσχυση των 325 ελληνικών Δήμων με μόνιμο προσωπικό σε διάφορους τομείς.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ όρισε την Επιτροπή, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των διαδικασιών επιλογής προσωπικού με κριτήριο για το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.
Σημειώνεται πως οι θέσεις καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες – Πανεπιστημιακή, Τεχνολογική, Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική Εκπαίδευση. Βέβαια, οι περισσότερες – περίπου 5.000 – αφορούν θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ μόλις 123 είναι αυτές που μπορούν να καλυφθούν από υποψηφίους με Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση.
Στη μεγάλη λίστα, δε, με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, γραμματείς, κλητήρες, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, διοικητικοί υπάλληλοι, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρώνακτες, εργάτες γενικών καθηκόντων, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, εργάτες φυλακών, μηχανικοί αυτοκινήτων, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου και λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σχεδιαστές δομικών έργων, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.
Ανάμεσα στους Δήμους με τις περισσότερες μόνιμες θέσεις προ κάλυψη είναι ο Δήμος Αθηναίων, στον οποίο προκηρύσσονται 435 θέσεις, αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 555 θέσεις.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι συμβασιούχοι που εργάζονται αυτή την περίοδο στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων αναμένεται να λάβουν το μπόνους των 17 μορίων για κάθε μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών.
Διευκρινίζεται πως οι μισθοί των υπαλλήλων, οι οποίοι θα προσληφθούν από τους Δήμους μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των Δήμων.
Α.Π.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button