Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Στο κλειστό της Πύλου οι 65 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες ανοιχτά της Νήσου Πρώτης

Μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και 8 γυναίκες

Οι μετανάστες είχαν προορισμό την Ιταλία, ωστόσο το σκάφος το οποίο επέβαιναν έμεινε από καύσιμα κοντά στη Νήσο Πρώτη, με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο. Κάλεσαν σε βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112 και έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και αεροσκάφος της Frontex

Οι μετανάστες, μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού στην Πύλο και οδηγήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, όπου η προσωρινή φιλοξενία τους γίνεται με ευθύνη του δήμου Πύλου Νέστορος. Το σκάφος το οποίο επέβαιναν ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πύλου.

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε σχετικά το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο συμβάντων:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα πέντε αλλοδαπών προέβησαν τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, οι Λιμενικές Αρχές Πύλου, Καλαμάτας και Κατάκολου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πληρώματα των οποίων εντόπισαν το παραπάνω σκάφος, 27 ν.μ. δυτικά της Πύλου και περισυνέλεξαν με ασφάλεια εξήντα πέντε αλλοδαπούς.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, ενώ Ναυαγοσωστικό σκάφος που έφτασε στην περιοχή ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στο λιμένα Πύλου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ανωτέρω αλλοδαπών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button