Αγροτικά

Στο ΣτΕ για την Ελιά Καλαμάτας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την προστασία της “Ελιάς Καλαμάτας” ετοιμάζεται να προσφύγει ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ).

Όπως αναφέρει ΣΥΜΕΠΟΠ σε σχετική ανακοίνωσή του “ύστερα από 24 χρόνια ανοχής της κατάχρησης της ονομασίας ‘ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού, κι ενάντια στο πνεύμα ευρωπαϊκών κανονισμών, προσπαθεί να μετατρέψει την προστατευόμενη αυτή ονομασία, του μοναδικού μας εθνικού μπραντ νέιμ διεθνούς βεληνεκούς, σε εμπορική για να την βάλει στην διάθεση των, όπου γης, εμπόρων. Στο αίτημα του ΣΥΜΕΠΟΠ να επιδιωχθεί η διεύρυνση της προστατευόμενης καλλιέργειας, στα πλαίσια του εφικτού (όπως επιβάλει το εθνικό συμφέρον), προτιμάται η κατάργηση της προστασίας της ονομασίας και η απελευθέρωση των εισαγωγών ελιάς Καλαμών, με την ένδειξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ζημιώνοντας βαριά τους Έλληνες παραγωγούς ποικιλίας Καλαμών”.

“Το ΔΣ του ΣΥΜΕΠΟΠ”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “θεωρεί καθήκον του να εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα για την διάσωση της προστασίας της “ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”, που μας προσφέρει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού. Με την πεποίθηση ότι εκφράζει και την θέληση όχι μόνο των χιλιάδων καλλιεργητών αλλά όλων των Μεσσηνίων πολιτών”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button