Ελλάδα

Συλλήψεις και προσαγωγές για την άγρια επίθεση στο Μπουτάρη

Στη σύλληψη των δύο προσαχθέντων στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως ύποπτοι για συμμετοχή στην χθεσινή επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 20 και 36 ετών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι δύο συλληφθέντες που ταυτοποιήθηκαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν, μαζί με άλλους, τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, θα οδηγηθούν αύριο το πρωί  στον εισαγγελέα

Ο 20χρονος ομολόγησε ότι είναι ένας απ’ αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς:

“Θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια “

«Είμαι Πόντιος στην καταγωγή και είχα ακούσει παλιότερα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Μπουτάρης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όταν τον είδα μπροστά μου αισθάνθηκα θυμό για τα όσα είχε πει για τους Πόντιους και κινήθηκα εναντίον του».

Ο 36χρονος είναι Έλληνας από τη Γεωργία και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

Λίγη ώρα αργότερα, άλλα τρία άτομα προσήχθησαν στην αστυνομία και εξετάζονται για συμμετοχή στη επίθεση σε βάρος του δημάρχου.

Οι προσαχθέντες μετήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη πέντε  άτομα τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσαγωγές ή συλλήψεις

Ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε το πρωί  μετά το εξιτήριο που πήρε από το πποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που  πέρασε το βράδυ, για προληπτικούς λόγους

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δέχτηκε  το απόγευμα του Σαββάτου, επίθεση από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.

“Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω το βράδυ στο νοσοκομείο. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα”.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: “Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση”.

Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό, ενώ κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button