Εκπαίδευση

Συμβολική αποχή μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Συμβολική αποχή-κατάληψη έκαναν για 45 λεπτά μαθητές της Α-Β τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας με τα αιτήματά του να αφορούν κυρίως τον Δήμο Τριφυλίας για βελτίωση της εικόνας σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού συγκροτήματος.

Οι μαθητές μετά από συζήτηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό αποχώρησαν πριν το διάλειμμα αφού ακούστηκαν οι απόψεις τους ενώ είχαν την ευκαιρία να εκλέξουν τα 5μελή μαθητικά τους συμβούλια ανά τάξη.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Στα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση φύλακα από τον Δήμο, τα σίδερα που υπάρχουν στο προαύλιο και εξωραισμό των χώρων για αθλητικές δραστηριότητες, υπόστεγο στο χώρο του προαυλίου, καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και αντικατάσταση σπασμένων παραθύρων και παράλληλα διόρθωση στα πλακάκια του Α1 που έχουν αποκολληθεί, καθώς και θρανία σχεδίου στην τάξη Β1.

Τέλος, αίτημα των μαθητών ήταν η εξομάλυνση δρομολογίων του ΚΤΕΛ για τις ώρες άφιξης στο σχολείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες πλέον τα λεωφορεία αφήνουν τους σπουδαστές στο σχολικό συγκρότημα. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα ενώ οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι με τα μαθητικά συμβούλια θα μπορούν να ακούνε όλα τα αιτήματα με σκοπό την επίλυσή τους.

Γ.Μπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button