Αγροτικά

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας σήμερα για το μέλλον των αγροτικών επιδοτήσεων μετά το 2020

 

symvoulio_ypourgon_georgias_louksemvourgo_apopsi_1


Το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, μετά την παρουσίαση του σχεδίου της Κομισιόν για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ ή ΚΑΠ) μετά το 2020 θα λάβει χώρα σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Οι συνεδριάσεις θα ξεκινήσουν την πρώτη μέρα στις 9.30 ώρα Βρυξελλών και τη δεύτερη μέρα στις 10.00. Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί τόσο με γεωργικά όσο και με αλιευτικά θέματα και θα προεδρεύσουν ο Siim Kiisler, υπουργός Περιβάλλοντος, και ο Tarmo Tamm, υπουργός Αγροτικών Θεμάτων της Εσθονίας.

Η πρώτη μέρα της συνεδρίασης θα ξεκινήσει με μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τον καθορισμό των ποσοστώσεων αλιείας του 2018 για τα βασικά αποθέματα ιχθυηρών στον Ατλαντικό και στη Βόρεια Θάλασσα.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Katainen, θα παρουσιάσει την έκθεση της Κομισιόν για την ΚΑΠ σχετικά με «Το μέλλον των Τροφίμων και της Γεωργίας» και θα ακολουθήσει μία πρώτη συζήτηση της έκθεσης. Οι υπουργοί των κρατών-μελών θα κληθούν να απαντήσουν στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Κατά την άποψή σας, ποια είναι τα κεντρικά στρατηγικά θέματα για το μέλλον της ΚΑΠ, που προέκυψαν μετά τη διαβούλευση του καλοκαιριού;
  • Καλύπτει η διαβούλευση όλα τα θέματα-κλειδιά και τις προκλήσεις της ΚΑΠ μετά το 2020 και, αν όχι, ποια είναι τα κενά;

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν, επίσης, σχετικά με τα συμπεράσματα των δύο συνεδρίων σχετικά με τις σύγχρονες βιοτεχνολογίες στη γεωργία και τον πυρετό των αφρικάνικων χοίρων, καθώς και για όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πάταξης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Όσον αφορά το τελευταίο θέμα, οι αντιπροσωπείες των Ελλάδα, Κύπρου, Κροατίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας και Σλοβενίας, με εκπρόσωπό τους τον Σλοβάκο υπουργό θα παρουσιάσουν ένα έγγραφο με το οποίο καλούν την Κομισιόν να πραγματοποιήσει εκτίμηση για τον αντίκτυπο των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων. Και μάλιστα, ζητούν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018.

Η επόμενη μέρα, Τρίτη, θα είναι αφιερωμένη σε θέματα αλιείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button