Ελλάδα

Συναγερμός στην ΕΥΠ από τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – «Ενισχυμένες» οι ελληνικές περιπολίες στο Αιγαίο

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο από την Άγκυρα, με στόχο άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα με το πρόσχημα της διάσωσης παράνομων μεταναστών ή προσφύγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, οι πληροφορίες των µυστικών υπηρεσιών επέφεραν αλλαγές και στο σχέδιο δράσης του Λιµενικού Σώµατος, τα πλωτά σκάφη του οποίου πλέον υποστηρίζονται στις περιπολίες τους και από πλοία του Πολεµικού Ναυτικού.

Τι προβλέπει το σκηνοθετημένο σενάριο:

Από όσα έχουν δει μέχρι τώρα το «φως» της δημοσιότητας, προβλέπεται πως ένα φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πρόσφυγες από την Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, πάνω σε βραχονησίδα που έχει επιλεγεί από την μυστική υπηρεσία της Τουρκίας.

Σε μικρή απόσταση από το φουσκωτό θα βρίσκεται σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, τι πλήρωμα του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση «διάσωσης» οδηγώντας τους ναυαγούς πάνω στην βραχονησίδα, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι… τουρκική.

Από την αναμενόμενη αντίδραση από ελληνικής πλευράς και κάπου εκεί αναμένεται να υπάρξει και η κλιμάκωση, σε βαθμό που οι ελληνικές υπηρεσίας δεν είναι σε θέαση ακόμα να γνωρίζουν.

Νέος σχεδιασμός στο Λιμενικό

Όλα αυτά όπως είναι φυσικό «δημιούργησαν» έναν νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό στις κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού, τα οποία παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα τα ραντάρ «σαρώνουν» τα πάντα την ώρα που πληθαίνουν και οι περιπολίες από τα τουρκικά σκάφη. Σε ανάλογο βαθμό επιφυλακή είναι και η Αστυνομία, προκειμένου στις περιοχές που είναι δυνατό να εφαρμοστεί μια τέτοια προβοκάτσια, να υπάρχει άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button