Κόσμος

Συνελήφθη με την κόρη της στο Ντουμπάι επειδή ήπιε ένα ποτήρι κρασί μέσα στο αεροπλάνο

Η απίστευτη περιπέτεια της Έλι Χόφμαν: «Με έφτυσαν και μου τράβηξαν τα μαλλιά. Φοβήθηκα ότι θα με βιάσουν»

Ούτε στον χειρότερο της εφιάλτη δεν μπορούσε να φανταστεί μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία ότι ένα ταξίδι αναψυχής με την 4χρονη κόρη της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα της κόστιζε την ελευθερία τους. Η Έλι Χόλμαν γιατρός στο επάγγελμα στις 13 Ιουλίου επισκέφτηκε μαζί την 4χρονη κόρη της το Ντουμπάι. Κατά την επιστροφή της στο Λονδίνο με τις αραβικές αερογραμμές συνελήφθη με την κατηγορία της μέθης μέσα στο αεροπλάνο.

«Με έφτυσαν και μου τράβηξαν τα μαλλιά. Φοβήθηκα ότι θα με βιάσουν. Με οδήγησαν σε φυλακή στο Ντουμπάι με την κατηγορία ότι είχα πιει παραπάνω κρασί και είχα μεθύσει. Μαζί με την 4χρονη κόρη μου μείναμε φυλακισμένες τρεις μέρες. Η κόρη μου μετά από αυτό τον εφιάλτη που ζήσαμε δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Εγώ δεν μπορώ να ησυχάσω και παίρνω ηρεμιστικά. Ορκίζομαι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν θα επισκεφτώ ξανά αυτη τη χώρα», περιγράφει για πρώτη φορά σε κατάσταση σοκ στην dailymail η 44χρονη γυναίκα.

Hofman_Kori

H Έλι Χόφμαν με την τετράχρονη κόρη της επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ασφαλείς στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων

Η Έλι Χόφμαν περιγράφει την τρομακτική περιπέτεια που έζησε ως κάτι «απάνθρωπο» και κάτι που την έχει εξουθενώσει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. «Οι τελευταίες τέσσερις εβδομάδες της ζωής μου είναι μια κόλαση για μένα και την οικογένειά μου. Ξεκίνησα να πάω με την μικρότερη κόρη μου διακοπές σε ένα μέρος που λάτρευα και κατέληξα στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα ποτέ να προετοιμαστώ για κάτι τόσο βάναυσο και απάνθρωπο. Έπρεπε να μείνω δυνατή για το καλό της κόρης μου. Ήταν μια εμπειρία έξω από τη δική μου φαντασία. Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι πέρασα τρεις μέρες από τη ζωή μου μέσα σε μια φυλακή. Δεν είχα ποτέ μπλεξίματα στη ζωή μου και μοιράστηκα ένα κελί με 30 ακόμα γυναίκες. Μου φαίνεται εξωπραγματικό. Αισθάνομαι ότι κάποια στιγμή θα ξυπνήσω από αυτό τον εφιάλτη».

Η γιατρός που είναι δερματολόγος και ειδικεύεται σε θεραπείες ομορφιάς με μπότοξ και άλλα ενέσιμα τελικά ελευθερώθηκε την περασμένη Κυριακή. Η Έλι Χοφμαν έχει γεννηθεί στο Ιράν και μεγάλωσε στη Σουηδία ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ζει στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μητέρα τριών παιδιών και όπως λέει τις μέρες που ήταν στη φυλακή το μόνο που σκεπτόταν ήταν τα τρία της παιδιά και πώς θα βρεθεί σύντομα κοντά τους.

Το παρασκήνιο της σύλληψης
Η Έλι Χόλμαν συνελήφθη από αστυνομικούς μόλις πάτησε το πόδι της μετά από οκτάωρη πτήση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι και οδηγήθηκε, όπως λέει, σε ένα κρατητήριο όπου είχε ζέστη και δυσοσμία. Η γυναίκα υπεβλήθη σε αλκοτέστ το οποίο είχε βγει θετικό και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η περιπέτειά της.

Η αυστηρή νομοθεσία για αλκοόλ και φάρμακα
Η νομοθεσία για την κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ αυστηρή στο Ντουμπάι, όπως επίσης και εκείνη για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και πολλοί δυτικοί τουρίστες που ταξιδεύουν στο εμιράτο ή και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά προβλήματα λόγω άγνοιας των νόμων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button