ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Συνεχίζεται η έκθεση Here// με τη συμμετοχή 10 καλλιτεχνών στο open studio στους Γαργαλιάνους [εικόνες]

Ξεκίνησε την Κυριακή 15 Ιουλίου η ομαδική εικαστική έκθεση Here// της ομάδας RUBRICA, στο open studio στους Γαργαλιάνους.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος ο χαράκτης Milan Žunić και οι ζωγράφοι Αριστομένης Κατσούλας, Δήμητρα Βελισσάρη, Γιώργος Σκαβάρας, Χριστίνα Φωτοπούλου, Κώστας Παπαδημητρίου, Γιώργος Συρίγας. Έργα κολάζ παρουσιάζει ο Παναγιώτης Φιτσώρος και ποίηση παρουσιάζουν ο Χρήστος Σκούντζος και η Διονυσία Παναγάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τo Σάββατο 28 Ιουλίου 2018. Ώρες επίσκεψης της έκθεσης 21.00 – 23.00.

Η ομάδα RUBRICA είναι μία ανοιχτή καλλιτεχνική ομάδα η οποία αποτελείται από εικαστικούς που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Δανείζεται το ονομά της μέσα από τα γραπτά του Πλίνιου και την αναφορά του στα γαιώδη κόκκινα(=rubrica), δηλαδή χώματα με κόκκινο χρώμα που είχαν χρωστική ιδιότητα και χρησιμοποιούνταν στη ζωγραφική κατά την αρχαιότητα. Το χαρακτηριστικό κόκκινο χώμα που για αιώνες βρίσκεται πλούσιο εδώ, αποτελεί μία σταθερή έμπνευση για εμάς που ζούμε πλέον εδώ, ανανεώνοντας τη σχέση μας με τις μνήμες του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button