ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Συνεχίστηκε σήμερα στην Κυπαρισσία η δίκη του Αιγύπτιου που τραυμάτισε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Συνεχίστηκε σήμερα στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Κυπαρισσίας η δίκη του Αιγύπτιου που το περασμένο Σεπτέμβριο είχε τραυματίσει με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα στην προσπάθεια τους να τον συλλάβουν.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Απριλίου, ωστόσο ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για σήμερα Παρασκευή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης Νικόλαος Αγγελόπουλος, που όρισε το δικαστήριο, ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως πολιτική αγωγή στη δίκη είναι, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Ράλλης.

Ο 28χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, κατηγορείται για τα εξής αδικήματα: Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή. Παράνομη οπλοφορία. Ληστρική κλοπή. Οπλοχρησία. Αντίσταση κατά της αρχής, τελεσθείσα από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε η πράξη διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο. Απόπειρα βιασμού.

Ο 28χρονος Αιγύπτιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ο συνήγορός του ανέπτυξε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ότι βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους μέθης όταν επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς, ενώ για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε προέβη σε τέτοια πράξη.

Στο κατάλογο των μαρτύρων συμπεριλαμβάνονται 16 άτομα, από τα οποία τα 3 κατέθεσαν σήμερα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 9 Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button