Τοπικά Νέα

Συνταξιούχοι Σουηδοί ανακαλύπτουν την Μεσσηνία

b3mptf


Η Μεσσηνία, από το επόμενο φθινόπωρο, θα αποτελέσει τον πρώτο ελληνικό προορισμό του σουηδικού τουριστικού οργανισμού Specialresor, ο οποίος από το 1991 μέχρι σήμερα έχει επιλεγμένους προορισμούς σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο για τους πελάτες του, οι οποίοι -σε μεγάλο ποσοστό- επαναλαμβάνουν για αρκετά χρόνια τις επισκέψεις τους στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η πρώτη επαφή, του χρόνου τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι θα είναι 2 με 3 γκρουπ, έως και 50 ατόμων το καθένα, που θα μείνουν για 5 ημέρες στην Καλαμάτα, η οποία θα είναι η βάση τους για εκδρομές και ξεναγήσεις σε άλλες περιοχές του νομού μας – και όχι μόνο. Εφόσον όλα πάνε καλά, το φθινόπωρο του 2019 θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 10 τέτοια γκρουπ.

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 
Το Specialresor προτείνει προγράμματα επισκέψεων μελετημένα ειδικά για άτομα τουλάχιστον 60 χρόνων, συνταξιούχους -τραπεζικούς αλλά και στελέχη άλλων εταιρειών και οργανισμών-, οι οποίοι, επιδιώκοντας να επιμηκύνουν το καλοκαίρι τους και αναζητώντας τον ήλιο, ταξιδεύουν σε θερμότερα κλίματα όταν στη Σουηδία φθάνει το φθινόπωρο.
“Κάθε χρόνο, από τα μέσα Απριλίου μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, καθώς επίσης από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο, έχουμε συνολικά 5.000 άτομα σε 120 γκρουπ που ταξιδεύουν σε 30 προορισμούς στην Ευρώπη – και όχι μόνο” δηλώνει στην “Ε” η ταξιδιωτική σύμβουλος του οργανισμού Αν Κάτριν Γελ (Ann Catrin Gell), που μαζί με τη συνάδελφό της Κάθριν Γκάνεσμπι (Cathrin Gunnesby) βρέθηκαν στη Μεσσηνία την περασμένη εβδομάδα, για να… διερευνήσουν το έδαφος.
Η Ελλάδα, μέχρι τώρα, δεν συγκαταλεγόταν στον μακρύ κατάλογο από χώρες στις οποίες το Specialresor διοργανώνει ταξίδια τα 26 χρόνια λειτουργίας του. Χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Νορβηγία στην Ευρώπη, αλλά και οι ΗΠΑ (Φλόριντα), η Κούβα, τα νησιά της Καραϊβικής, η Νότια Αφρική, ακόμα και η Ιαπωνία.
“Η έρευνα εκ μέρους μας προηγείται, γιατί επιδιώκουμε η περιοχή που προτείνουμε να είναι ασφαλής. Πλέον ο κόσμος θέλει να έρθει στην Ελλάδα, αποτελεί τώρα έναν νέο προορισμό. Το σύνολο των προορισμών το γνωστοποιούμε σε ειδικές παρουσιάσεις που οργανώνουμε, έναν χρόνο πριν, προκειμένου οι πελάτες μας να επιλέξουν” συνεχίζει η Αν Κάτριν Γελ, προσθέτοντας ότι η σκέψη για έναν ελληνικό προορισμό υπήρχε στο Specialresor εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο η οικονομική κρίση στη χώρα μας προκαλούσε σχετικό δισταγμό.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Οπως εξήγησε, η πρόθεση του εν λόγω ταξιδιωτικού οργανισμού είναι να αποφύγει τους ήδη κορεσμένους τουριστικά προορισμούς στην Ελλάδα, όπως τα νησιά, καθώς επιδίωξη είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες την αληθινή, καθημερινή Ελλάδα και να ζήσουν σε αυτή μερικές ημέρες ηρεμίας, με ήπιες δραστηριότητες, ορισμένες ξεναγήσεις και αρκετό “χαλαρό” χρόνο για να απολαύσουν την ντόπια ζωή, μέσα από τις βόλτες τους στις διάφορες περιοχές, με γεύσεις από τοπικά φαγητά και τη γνωριμία με τους ανθρώπους. “Οι πελάτες μας δεν θέλουν να ταξιδεύουν στη νότια Ευρώπη την περίοδο που κορυφώνεται η θερινή σεζόν, γιατί τότε είναι πολύ ζεστός ο καιρός κι αυτό δεν το θέλουν. Δεν είναι το ζητούμενο ούτε η πολυκοσμία, αλλά η γνωριμία με την καθημερινότητα του ντόπιου κόσμου, σε συνδυασμό με περιηγήσεις σε ορισμένα από τα αξιοθέατα και την όμορφη φύση, μια ήρεμη καθημερινότητα για τους ίδιους” επισημαίνει από την πλευρά της η Κάθριν Γκάνεσμπι.
Με δεδομένη την απόφαση ότι ήρθε ο καιρός να προτείνουμε προορισμό και στην Ελλάδα, συνεχίζει η Αν Κάτριν Γελ, “υπήρξε επικοινωνία με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας από το οποίο πήραμε τις πρώτες πληροφορίες, με την Πελοπόννησο να παρουσιάζει ενδιαφέρον – και μετά από την εμπειρία μας περασμένης εβδομάδας να αποδεικνύεται σωστός προορισμός”, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.
 
ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Η έρευνα των δύο απεσταλμένων του Specialresor τις οδήγησε γρήγορα στον συμπατριώτη μας Μεσσήνιο Θανάση Ψαρούλη, η διαμονή και εργασία του οποίου στη Σουηδία για πάρα πολλά χρόνια διευκόλυνε περαιτέρω τη συνεργασία μαζί τους, καθώς αποτέλεσε τον “ξεναγό” τους σε πολλές περιοχές. Μαζί τους ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία, στο ανάκτορο Νέστορα στον Εγκλιανό, στην Αρχαία Μεσσήνη, στο σπίτι του πατέρα της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι του Μελιγαλά, στα κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης, στη Μάνη, όπως επίσης και σε ελαιώνες όπου παρακολούθησαν τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου.
Οι δύο γυναίκες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από την εμπειρία τους, αλλά και από τις υποδομές, ενώ ως εξαιρετικά θετικό κατέγραψαν το γεγονός του διεθνούς αερολιμένα της Καλαμάτας που συνδέεται για πολλούς μήνες τον χρόνο με τη Σουηδία, με τακτικές πτήσεις.
“Η πρότασή μας για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2018 περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα και άλλες 2 στην Αθήνα πριν την επιστροφή. Ξεκινάμε του χρόνου με 2 (πιθανότατα όμως με 3) γκρουπ, από 30 μέχρι 50 άτομα το καθένα, ενώ ήδη υπάρχουν 16 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, χωρίς καν να έχουμε κάνει ακόμα παρουσίαση όσων είδαμε στη Μεσσηνία. Για το 2019 η εκτίμηση είναι για 10 γκρουπ” σημειώνει καταλήγοντας η Κάθριν Γκάνεσμπι.
Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Τον Οκτώβριο του 2018, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα μας στην Ελλάδα” ανακοινώνει ήδη το Specialresor στην ιστοσελίδα του, μιλώντας για τον νέο προορισμό της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας. Αξίζει, ωστόσο, να πάρει κανείς μια γεύση από τον τρόπο με τον οποίο ο ταξιδιωτικός αυτός οργανισμός παρουσιάζει την περιοχή μας:
“Κατά τη διάρκεια μιας συναρπαστικής εβδομάδας τον Οκτώβριο, συναντάμε μια μαγευτικά όμορφη Ελλάδα μακριά από τα μεγάλα τουριστικά ρεύματα. Ανακαλύπτουμε τόσο την Καλαμάτα όσο και την Αθήνα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Η πόλη της Καλαμάτας που γίνεται σπίτι μας για πέντε νύχτες, βρίσκεται κοντά στις κλασικές τοποθεσίες του Μυστρά, της Σπάρτης, της Ολυμπίας και της Επιδαύρου. (…) Στο κέντρο της Καλαμάτας θα βρείτε μοντέρνα καταστήματα, αλλά και μια όμορφη μαρίνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ολυμπία, η οποία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά της Ελλάδας. Στα άλλα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνεται μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, η Βοϊδοκοιλιά, ενώ στη Μάνη θα βρείτε συναρπαστικές σπηλιές καθώς και το πραγματικό σπίτι του Ζορμπά! Η Καλαμάτα είναι επίσης γνωστή για τις νόστιμες ελιές της, τις οποίες φυσικά επιβάλλεται να δοκιμάσετε.
Επισκεπτόμαστε μια περιοχή πλούσια σε ιστορία, με μια ποικιλία από ενδιαφέροντα μοναστήρια, μεσαιωνικές πόλεις και ναούς. Η περιοχή που επιλέξαμε έχει να επιδείξει επίσης και μια άλλη πλευρά, μια όμορφη φύση και εντυπωσιακή ποικιλία καλλιεργειών, όπως τα σύκα, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια και τα λαχανικά. Το μέλι είναι επίσης ένα διάσημο και εκτιμώμενο προϊόν από την περιοχή. Κάτι ακόμα… Ξέρατε ότι υπάρχουν χαμαιλέοντες στις παραλίες της Πελοποννήσου; Είναι κάτι εξαιρετικό”.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
“Είναι η πρώτη φορά που αυτό το είδος τουρισμού έρχεται οργανωμένα στην Ελλάδα, κι αυτό θα γίνει στη Μεσσηνία, στην Πελοπόννησο” δηλώνει από την πλευρά του στην “Ε” ο Θανάσης Ψαρούλης.
Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι στη Μεσσηνία, την άνοιξη του 2018, θα κάνει την προετοιμασία της μια γυναικεία σουηδική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς στη χώρα αυτή -και στη Σκανδιναβία γενικότερα- το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, σχεδόν σε παρόμοιο βαθμό με το ανδρικό.
Η προσέλκυση και αθλητικού τουρισμού, στο πλαίσιο προετοιμασίας ποδοσφαιρικών ομάδων στη Μεσσηνία, έχει εξαιρετικούς συντελεστές που την υποστηρίζουν, με βασικότερους εξ αυτών τον πρόεδρο των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Σουηδίας – και κεντρικό σχολιαστή στο τηλεοπτικό κανάλι Viasat- Μπο Πέτερσον, γνωστό στην Καλαμάτα και το νομό μας γενικότερα από τη συνεργασία του, ως προπονητής, με την ομάδα της “Μαύρης Θύελλας” την περίοδο 1996-1997. Μαζί του και ο πρώην πρόεδρος της UEFA Λέναρντ Γιόχανσον, επίτιμος πρόεδρος στους βετεράνους Σουηδούς ποδοσφαιριστές, ενώ στήριξη υπάρχει και από τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή. “Η Πελοπόννησος γίνεται όλο και πιο γνωστή στην Σκανδιναβία” πρόσθεσε ο Θ. Ψαρούλης, τονίζοντας ότι για μία ακόμα φορά, το σουηδικό τηλεοπτικό ρεάλιτι “Mästarnas mästare” βρέθηκε στα εδάφη της, κάνοντας γυρίσματα για την επόμενη σεζόν στην Αργολίδα και ειδικότερα στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, όπου Σκανδιναβοί πρωταθλητές συναγωνίστηκαν μεταξύ τους.
“Η συνεργασία με τους φορείς της συγκεκριμένης περιοχής ήταν εξαιρετική” κατέληξε ο Θ. Ψαρούλης, θυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ρεάλιτι -το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε φιλοξενηθεί στη Μεσσηνία- έχει τεράστια τηλεθέαση, ενώ ο συγκεκριμένος κύκλος θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2019, διαφημίζοντας για μία ακόμα φορά την Πελοπόννησο στην Σουηδία και τη Σκανδιναβία γενικότερα.
eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button