Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

bia


Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που τη θεωρούμε, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της.

Η βία κατά των γυναικών, στις διάφορες μορφές της, στην οικογένεια, την εργασία ή την κοινωνία, συνιστά έγκλημα, κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μορφή διάκρισης λόγω φύλου.

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του Σύριζα, παλεύει για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θυμάτων ή εν δυνάμει θυμάτων βίας, καθώς και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Οραμά μας είναι η βία κατά των γυναικών να αποτελέσει μια μελανή σελίδα του παρελθόντος και, με την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας στην πράξη, να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατό στην αρχιτεκτονική μιας κοινωνίας ισότιμης. Μιας κοινωνίας, όπου τη θέση της βίας και της κακοποίησης θα λάβουν οι αξίες της ισότητας και οι αρχές της αξιοπρέπειας για όλους και όλες ανεξαιρέτως.

Ζητάμε να ψηφιστεί η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).

Παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν μόνες και σιωπηλές να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να απευθυνθούν στις υπάρχουσες δομές και στον αριθμό 15900.

(Στην Καλαμάτα λειτουργεί Κέντρο Συμβουλευτικής Θυμάτων Βίας στην διεύθυνση Περρωτού και Μαντίκλου, τηλ.: 27210 99222).

Συλλογικός αγώνας για ισότητα – αξιοπρέπεια – σεβασμό των δικαιωμάτων.

 

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής

του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button