Lifestyle

Τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα πολιτικών

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα γνωστών πολιτικών, που σόκαραν την κοινή γνώμη και ενέπνευσαν σκηνοθέτες και σεναριογράφους να δημιουργήσουν ταινίες.

Ο ξεχωριστός κύριος Harding

Ο Warren G. Harding, ο 29ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ένας από τους χειρότερους (αν όχι ο χειρότερος) Προέδρους που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο. Η περίοδος διακυβέρνησης του, στιγματίστηκε από άθλια οικονομική πολιτική και μπόλικα σεξουαλικά σκάνδαλα. Ο πρόεδρος είχε 15 ολόκληρα χρόνια σχέση με την γυναίκα ενός στενού φίλου του, την Carrie Fulton Phillips, από τον καιρό που ήταν ακόμα Γερουσιαστής. Όταν πάτησε πόδι στον Λευκό Οίκο, η κυρά του βρήκε την ευκαιρία να τον απειλήσει ότι θα μιλήσει στον Τύπο αν αυτός δεν της έδινε ένα αξιοσέβαστο ποσό. Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων έδωσε πολλά χρήματα για να μην διασυρθεί το όνομα του κόμματος και του Προέδρου τους αλλά ο Πρόεδρος τους αποδείχτηκε πολύ ζωηρός για να τον κουμαντάρουν και αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε παράλληλη σχέση με την κατά 30 χρόνια μικρότερη του Nan Britton. Μάλιστα, αυτή δήλωνε ότι είχαν κάνει και παιδί . Δεν ξέρουμε τι απέγινε το παιδί, γνωρίζουμε όμως ότι το 1923, ο Πρόεδρος δηλητηριάστηκε (κάποιοι λένε από τη γυναίκα του) και οι Ρεπουμπλικάνοι ηρέμησαν από τον ανεξέλεγχτο τύπο που κόντεψε να τους οδηγήσει σε οριστική διάλυση.

Τα ραντεβού του Spitzer


Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι να βρίσκεσαι κατηγορούμενος για πράγματα τα οποία έχεις κυνηγήσει στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα σου ως πολιτικός. Κάπως έτσι την πάτησε και ο τέως Νεοϋορκέζος κυβερνήτης Eliot  Spitzer. Όλα ξεκίνησαν από μια απλή έρευνα ρουτίνας της εφορίας, όταν ο Κυβερνήτης κατέθεσε ένα ποσό άνω των 10.000 δολαρίων σε μια εταιρία με την επωνυμία Emperor’s Club, βάζοντας τους υπεύθυνους της τράπεζας NorthFork σε υποψίες. Η πληροφορία μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα της εφορίας, η οποία αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης πολιτικής. Ο κυβερνήτης ήταν καταχωρημένος με την ονομασία «Πελάτης Νο.9» σε μια υπηρεσία συνοδών, δίνοντας τουλάχιστον 1000 δολάρια ανά ραντεβού, στην Ashley Alexandra Dupre για τις «υπηρεσίες» της. Όλα αυτά συνέβησαν το 2008, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, ο ίδιος άνθρωπος καταδίκαζε παρόμοια παραδείγματα οργανωμένης πορνείας. Ο Κυβερνήτης παραιτήθηκε και αυτή τη στιγμή δουλεύει ως συντάκτης του περιοδικού Slade. Από δήμαρχος κλητήρας που λέει και ο λαός…

Ο θεοσεβούμενος βιαστής


Ο πρώην Πρόεδρος του Ισραήλ Moshe Katsav, με θητεία από το 2000 μέχρι το 2007, είναι μια από τις πιο μισητές φιγούρες στον κόσμο. Και όχι άδικα. Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν ο  κύριος Πρόεδρος κατέφυγε στον Στρατιωτικό Δικαστή MenahemMazuz, για να τον ενημερώσει ότι μια κοπέλα από το προσωπικό του τον εκβίαζε. Ο στρατηγός Mazuz φέρθηκε έξυπνα και έψαξε περισσότερο την κατηγορία, ανακαλύπτοντας πως η κοπέλα κατηγορούσε τον Πρόεδρο και σεξουαλική παρενόχληση.  Από το πουθενά, εμφανίσθηκαν άλλες 10 γυναίκες που τον κατηγόρησαν για το ίδιο πράγμα, ενώ παράλληλα άλλη μια τον κατηγορούσε για βιασμό. Η εισαγγελία πρότεινε στον Πρόεδρο να αποδεχθεί τις κατηγορίες για να αποφύγει την ισόβια φυλάκιση, καθώς και να δεχθεί να αποζημιώσει τα θύματα του. Ο Ισραηλινός Πρόεδρος συμφώνησε με τους όρους, παρόλο που αρχικά δήλωνε πως η υπόθεση επρόκειτο για προβοκάτσια των πολιτικών του αντιπάλων. Το 70% των Ισραηλινών δήλωνε δυσαρεστημένο με την «συμφωνία », ενώ  είκοσι χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν  στην πλατεία Rabin Square του TelAviv για την απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου να μην καταδικάσει σε ισόβια τον Katsav.

Η υπόθεση Thorpe

Όταν ο JeremyThorpe ανέλαβε αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων στην Αγγλία  το 1967, ήταν ένας 37χρονος πολιτικός με όνειρα για τη χώρα του. Δύο χρόνια αργότερα, ένας άντρας ονόματι NormanScott θα δήλωνε πως υπήρξαν εραστές και πως ο Thorpe απείλησε πολλές φορές να τον σκοτώσει.  Το 1974, οι «βρομιές» του Scott επηρέασαν ακόμη περισσότερο τον πολιτικό χώρο, όταν δήλωσε πως ο Thorpe είχε προσλάβει κάποιον για να τον βγάλει από τη μέση. Πέντε χρόνια αργότερα, ο  «αρχηγός» έκατσε στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας από πρόθεση και της συνομωσίας. Σύμφωνα με ένα  μέλος του κόμματος, τον Peter Bessell, το σχέδιο δολοφονίας είχε γίνει γνωστό και σε ορισμένα μέλη του κόμματος, ενώ και ο ίδιος  ήταν παρών σε ανάλογη συζήτηση. Ο Thorpe αθωώθηκε τελικά, όμως η ιστορία τερμάτισε οριστικά την καριέρα του, και η ασθένεια του Πάρκινσον τον  αποτελείωσε.

Το σκάνδαλο Profumo


Ένα από τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην πτώση μιας ολόκληρης κυβέρνησης, ήταν το σκάνδαλο Profumo στην Αγγλία. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολέμου και άνθρωπος-κλειδί για στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο John Profumo, οδήγησε την κυβέρνηση του Συντηρητικού Harold Macmillan σε παραίτηση τον Οκτώβριο του 1963, χάρη στα ραντεβουδάκια του με το διάσημο call-girl, Christine Keeler. Ο Profumo διατήρησε σχέση μαζί της για κάποιες εβδομάδες, την ίδια στιγμή που η τύπισσα είχε γκόμενο και έναν αξιωματούχο της KGB, ονόματι Yevgeny Ivanov. Στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, δεν ήταν τόσο συνετό να μοιράζεσαι την ίδια γκόμενα με τον εχθρό σου. Στην συνέχεια, ο Profumo είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη σχέση του με την Keeler, με αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 1963 να δηλώσει τελικά ότι απέκρυψε στοιχεία στην κατάθεση του. Ο Macmillan έπεσε, ο Profumo παραιτήθηκε και η MI5 άρχισε να σκέφτεται μήπως η Keeler ήταν πράκτορας των Σοβιετικών.

 And here’s to you Mrs. Robinson

Δεν πρόκειται για κάποια αναφορά μας στο διάσημο τραγούδι, αλλά για το σκάνδαλο της γυναίκας του Υπουργού της Συνέλευσης της Βόρειας Ιρλανδίας, Peter Robinson, η γυναίκα του οποίου αποδείχτηκε αρκετά «ατακτούλα». Όλα ξεκίνησαν με μια επίσημη δήλωση της, όπου ανέφερε ότι θα εγκατέλειπε την πολιτική σκηνή η οποία την είχε κουράσει και την είχε αγχώσει. Όμως στις 7 Ιανουαρίου του 2010, το Spotlight του BBC, αποκάλυψε πως η κυρία Υπουργού διατηρούσε μακρόχρονη σχέση με τον 19χρονο Kirk McCambley και πως έδινε μεγάλα ποσά σε φίλους της για να την βοηθάνε στο να κρατάει μυστική τη σχέση της. Η αποκάλυψη του σκανδάλου επεξηγούσε τις 571.939 χιλιάδες λίρες, που ξόδευε η οικογένεια Robinson κάθε χρόνο. Το σκάνδαλο σχεδόν κατέστρεψε την Iris Robinson, η οποία μέχρι και σήμερα είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, με τάσεις αυτοκτονίας.

Οι βρομιές του Archer

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών και συγγραφέας αρκετών βιβλίων JeffreyArcher, είναι από τα πρόσωπα που οι Συντηρητικοί δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους. Το 1986 ο Βρετανός πολιτικός έκανε μήνυση στη Daily Star για δημοσίευμα της που ανέφερε ότι κοιμήθηκε με μια ιερόδουλη. Παρότι ο Archer κέρδισε τη δίκη και αποζημιώθηκε με 500.000 λίρες, η εφημερίδα News Of The World δημοσίευσε ένα χρόνο αργότερα φωτογραφίες του δεξιού χεριού του Archer, Michael Stacpoole, να δίνει 2.000 λίρες στην Monica Coghlan, την εν λόγο ιερόδουλη. Η εφημερίδα είχε επίσης στα χέρια της και οπτικοακουστικό υλικό. Στη δίκη η ιερόδουλη αποκάλυψε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι διατηρούσε σχέση με τον Archer και έτσι ο πολιτικός καταδικάστηκε το 2000 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για ψευδορκία και παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης. Ο Archer είχε απομακρυνθεί από το κόμμα για 5 χρόνια το 1986, αλλά αυτή τη φορά δεν γλύτωσε τη φυλακή. Το αστείο της υπόθεσης, είναι ότι πλέον στην Αγγλική αργκό, το «Archer» σημαίνει πλέον διχίλιαρο, σαν αυτό που χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει την ιερόδουλη.

Τα email του Foley


Ένα από τα μεγαλύτερα και ατιμώρητα σκάνδαλα που ξέσπασαν στη πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν η περίπτωση του Mark Foley. Ένα από πιο αγαπημένα πρόσωπα των Ρεπουμπλικάνων, και υπεύθυνος του προγράμματος Πρόληψης Νέων για Σεξουαλική Παρενόχληση, ήταν Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Εξαφανισμένων παιδιών (HCMEC) και ήταν από τους πιο φανατικούς πολέμιους της παιδικής πορνογραφίας. Ο Foley ήταν ο άνθρωπος που κάθε μητέρα θα ήθελε στην εξουσία, για να προστατεύει τα παιδιά της. Ο τύπος πέρασε μέχρι και νόμο όπου οι Πρόσκοποι είχαν το δικαίωμα να συμβουλεύονται τα αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων του FBI, ενώ διατηρούσε στενές επαφές μαζί τους. Όλα ξεκίνησαν όταν στην προσωπική του σελίδα, έστειλε κάποια πιπεράτα e-mail σε έναν 16χρονο σχετικά με το πώς «φτιάχνεται», αν βρίσκεται σε στύση συχνά και πότε θα μπορούσαν να πιουν ένα ποτό σπίτι του για να μην δώσουν δικαίωμα σε αδιάκριτα μάτια. Οι Ρεπουμπλικάνοι έτρωγαν τις γραβάτες τους από το κακό που τους βρήκε. Μετά από έρευνα αποδείχτηκε ότι ο Foley είχε έρθει και σε προσωπική επαφή και με άλλα αγόρια, τα οποία μόλις είχαν κλείσει τα 18, ενώ είχε ζητήσει και φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων ενός 17χρονου. Χρειάστηκε ένας χρόνος για να παραιτηθεί ο Foley (το 2006 συγκεκριμένα) και μετά την απομάκρυνση του από το κόμμα, παραδέχτηκε πως είναι gay και ξεκίνησε να διατηρεί σχέση με έναν δερματολόγο στο Μαϊάμι.

Ο διάσημος λεκές


Το σκάνδαλό του Προέδρου Bill Clinton με τη Monica Lewinsky, 22 χρονών τότε, «έκατσε» λουκούμι στους Ρεπουμπλικάνους που ήθελαν να ρίξουν την δημοτικότητα ενός τρομερά αγαπημένου Προέδρου.  Η Lewinsky ισχυρίστηκε στη φίλη της LindaTripp ότι είχε βρεθεί 9 φορές με τον Πρόεδρο, ο οποίος γενικότερα δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει το φερμουάρ του παντελονιού του κουμπωμένο. Λέγεται μάλιστα πως ήταν φοβερά απρόσεχτος στις κινήσεις του, με αποτέλεσμα η Hilary να αναγκάζεται να τον ακολουθεί παντού για να μην την πέσει και σε άλλες. Ο Πρόεδρος δεν κώλωνε πουθενά αλλά δεν είχε υπολογίσει ούτε τους λεκέδες στα ρούχα της Monica (όχι από κρασί) ούτε τις διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν παραδοθεί στα χέρια του επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Kenneth Starr, που ήδη ερευνούσε τις κουτσουκέλες του. Όπως δήλωσε αργότερα στον Τύπο ο Πρόεδρος, απλά «έσπασε». Φαίνεται όμως πως έσπασε πολλές φορές. Και γι’ αυτό και αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή, χωρίς να «έχασε» και πολλά αφού και τις επιτρεπόμενες θητείες του εξάντλησε, και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους σπίκερ συνεδρίων έγινε.

Silvio Berlusconi


Πρωθυπουργός, μεγιστάνας του Τύπου, εν δυνάμει μαφιόζος και πολλά άλλα. Ο Silvio είναι ένας άντρας που κατάφερε να μιμηθεί υπέροχα το Αμερικάνικο σπορ με τις πόρνες! Φαίνεται μάλιστα πως τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τους Αμερικάνους, καθώς δεν είχε μια-δύο, αλλά ολόκληρο χαρέμι, το οποίο βεβαίως πλήρωνε αδρά. Την αρχή έκανε η Veronica Lario με το γράμμα της σχετικά με τα έκτροπα του Καβαλιέρε και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η Noemi Letizia. Ο Καβαλιέρε μπορεί να ορκίστηκε στη ζωή του ότι ποτέ δεν είχε σχέσεις με την  τελευταία, αλλά μέχρι και ο πρώην της κοπέλας, παραδέχτηκε στον Τύπο ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός της την είχε πέσει όταν είδε φωτογραφίες της σε photobook από τον δημοσιογράφο Emilio Fede. Η κοπέλα δήλωσε μέχρι και ότι τον φώναζε χαϊδευτικά «Pappy». Πάντως τα πράγματα για τον Καβαλιέρε είναι πλέον πολύ ζόρικα, καθότι μετά από πολλές δίκες, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της σεξουαλικής επαφής με  ανήλικη, την διάσημη τώρα πια ιερόδουλη Karimael-Mahroug.

Το Made In Greece

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2007, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους υγείας. Την επομένη, προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας από τον 4ο όροφο. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο πρώην Υπουργός φάνηκε να είχε στενές σχέσεις με την αρχαιολόγο και μέλος του επιτελείου του, Εύη Τσέκου. Σε χρόνο ρεκόρ κυκλοφόρησε ένα ερωτικό dvd, που έδειχνε τον πρώην Γενικό Γραμματέα σε περιπτύξεις με την Εύη Τσέκου. Στο επίσημο  βούλευμα έγινε αναφορά στον τρόπο δράσης της κ. Τσέκου, για την οποία σημειώνεται πως επιχείρησε μέσω του DVDνα εκβιάσει τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να εξασφαλίσει το διορισμό της. Τελικά, και παρόλη την ανακατωσούρα, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και η Εύη Τσέκου μετά από 6 μήνες παραμονής της στον Κορυδαλλό, έφτασε στο σημείο να γράψει βιβλίο για να διηγηθεί την ιστορία από τη δική της σκοπιά.

πηγή: klik.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button