Ελλάδα

Τα ποσοστά των κομμάτων, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018

Προβάδισμα 8,8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%, η Νέα Δημοκρατία 30,9%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 1,5%, το Ποτάμι 1% και η Ένωση Κεντρώων 2,8%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 48,8%.  Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτώμενων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 26% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο «κανένας» συγκεντρώνει το 33,7%.

Τέλος, οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%. Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button