Τοπικά Νέα

Τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας στο επίκεντρο του ΠεΣυ

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή, με θέμα την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην Μεσσηνία, κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Νίκος Πατσαρίνος.
Ο κ.Πατσαρίνος έκανε λόγο στην τοποθέτηση του για νέες μετρήσεις που καταγράφουν για υψηλά ποσοστά ρύπανσης, ζητώντας επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια. Επιπλέον ο κ.Πατσαρίνος ζήτησε να μάθει πότε έγιναν μετρήσεις, τι είδους, αν είναι όντως πάνω από τα όρια και από ποιο φορέα έχουν πραγματοποιηθεί.
Στην απάντηση της η Αντιπεριφερειάρχης κα.Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε: «Ο κ.Πατσαρίνος ζητά με πονηρό τρόπο να του απαντήσουμε τι έχει γίνει με το θέμα αυτό απ΄όταν εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης και μετά, λες και πριν ήταν όλα σωστά», ενώ συμπλήρωσε: «Υπάρχει νομοθετικό κενό πάνω στο θέμα τον πυρηνελαιουργείων, αλλά το μονο που πρέπει να γίνει, είναι αυτό που κάνουμε εμείς, να προσπαθούμε δηλαδη βρούμε λύσεις και όχι να δημιουργούμε πανικό λέγοντας πως στη Μεσσηνία πεθαίνει ο κόσμος από την ρύπανση. Αυτές οι διατυπώσεις είναι απαράδεκτες». Αξίζει να σημειωθεί πως η Αντιπεριφερειάρχης κατά την μακροσκελή απάντηση της παρέθεσε στοιχεία από μετρήσεις που έχουν γίνει, ενώ ξεκαθάρισε πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει από πουθενά πως υπάρχει πρόβλημα στην ατμόσφαιρα.
Τέλος γνωστοποίησε πως ο κ.Τατούλης έχει δώσει εντολή να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button