Υγεία

Τα τρικ για να χάσεις βάρος πριν ακόμα ξεκινήσεις τη δίαιτα

Κανείς δεν είπε ότι η απώλεια βάρους είναι μια εύκολη υπόθεση.

Ομως, όλα είναι στο μυαλό και όταν η προσπάθεια είναι καλά οργανωμένη τότε, εγγυημένα, θα φέρει αποτέλεσμα.

Σε μια καθημερινότητα που μας απορροφά ενέργεια και μας κουράζει, η δίαιτα ηχεί σαν εφιάλτης. Ομως, αν το βάρος σας, πλέον, σας έχει στερήσει ευεξία και αυτοπεποίθηση, τότε θα πρέπει να λάβετε μέτρα -πριν ακόμα μπείτε σε φάση δίαιτας.

Με απλούς τρόπους μπορείτε να μπείτε σε πρόγραμμα και να δείτε διαφορά στο βάρος σας, χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

1) Ωρα να καταγράψεις τι τρως: Πριν ξεκινήσεις να αναδιαμορφώσεις τις διατροφικές σου επιλογές -δηλαδή να περιορίσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις- σημείωσε τι ακριβώς τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με άλλα λόγια, πρέπει να καταγράψεις πόσες θερμίδες -πραγματικά- καταναλώνεις. Ακόμα και ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας που εσύ είχες στο μυαλό σου ως «αθώο» μπορεί να σε επιβαρύνει με θερμίδες που δεν είχες υπολογίσει. Είναι καιρός, λοιπόν, να συνειδητοποιήσεις ότι αν δεν έχεις τον πλήρη έλεγχο των τροφών που καταναλώνεις ημερησίως δεν θα δεις διαφορά στο βάρος σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς πιο εύκολα να διαπιστώσεις τι σε επιβαρύνει και να το βγάλεις από τη διατροφή σου, πριν ακόμα μπεις σε διαδικασία δίαιτας.

2) Μοιράσου τον στόχο με το περιβάλλον σου: Κι όμως! Το να μοιραστείς τις σκέψεις σου με τον περίγυρό σου, μπορεί να σου δώσει υποστήριξη, κίνητρο. Αν συζητήσεις την απόφασή σου να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, τότε μπορείς να έχεις support στο στόχο σου. Οταν δεν «κρύβεσαι» για κάτι, το υπερασπίζεσαι με θάρρος. Αν πεις ότι «Εχω αποφασίσει να περιορίσω τα γλυκά για να χάσω βάρος», τότε κανείς δεν θα σε πιέσει να φας και θα κάνεις αυτό που πραγματικά θες χωρίς να φοβάσαι ότι θα απογοητεύσεις κάποιον. Τόσο απλά!

3) Απομάκρυνε από τα ντουλάπια, τα συρτάρια και το ψυγείο σου ό,τι έχει πολλές θερμίδες: Βάλε στην άκρη ό,τι σε «προκαλεί», όποια λιχουδιά ξέρεις ότι σε επιβαρύνει. Λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, τροφές με πρωτεΐνες είναι ό,τι χρειάζεσαι για να επιτύχεις τον στόχο. Διαμόρφωσε το ψυγείο με τρόπο που θα σε βοηθήσει να ενθαρρυνθείς στην προσπάθειά σου. Βάλε σε «πρώτο πλάνο» τις τροφές που έχουν λιγότερες θερμίδες.

4) Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για την προσπάθειά του: Δώσε την υπόσχεση στον εαυτό σου ότι κάθε φορά που θα βλέπεις διαφορά στο βάρος σου θα τον επιβραβεύεις με μικρή «πολυτέλεια»: μια περιποίηση, ένα μασάζ κτλ.

 

5) Μην τρως αλόγιστα πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα (επειδή μετά δεν θα μπορείς να φας): Η αναθεώρηση του τρόπου διατροφής σου θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα διατροφικά άλματα δεν φέρνουν σταθερό αποτέλεσμα. Ετσι, αν από την μία ημέρα στην άλλη, αλλάξεις εντελώς την διατροφή σου, τότε γρήγορα θα έρθει η ανάγκη της «παρασπονδίας». Κάθε μέρα κάνε και μια μικρή αλλαγή.

6) Βάλε μικρούς στόχους που μπορείς να υλοποιήσεις ευκολότερα: Με άλλα λόγια μην περιμένεις να χάσεις 20 κιλά σε μια εβδομάδα. Αυτός ο στόχος είναι αστείος και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σου η ξαφνική και μεγάλη απώλεια βάρους. Ξεκίνα σιγά σιγά και θα δεις μεγάλο αποτέλεσμα σε σύντομο διάστημα.

7) Μπες σε κίνηση: Δεν λέμε να ξεκινήσεις από τη μία ημέρα στην άλλη εντατικό πρόγραμμα άσκησης με ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο. Αλλά, η καθιστική ζωή ποτέ δεν ωφέλησε μια δίαιτα. Μην χρησιμοποιείς ασανσέρ, άρχισε να περπατάς και να κάνεις διαστηριότητες που θα βάλουν το σώμα σου σε εγρήγορση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button