Υγεία

Τα 5 πράγματα που κάνουμε λάθος στο ψυγείο

Οι περισσότεροι, όταν έρχεται η ώρα να τακτοποιήσουμε τα πράγματα που έχουμε αγοράσει από τον μανάβη, τον χασάπη ή το σούπερ μάρκετ, το κάνουμε συνήθως μηχανικά…

Για την ακρίβεια, τα βάζουμε όπου βλέπουμε οτι υπάρχει κενός χώρος.

Μία έρευνα όμως, του «choice» ήρθε να ανατρέψει κάπως τα πράγματα, «γκρεμίζοντας» αρκετές συνήθειες που είχαμε.

Για παράδειγμα το γάλα. Οι περισσότεροι το βάζουμε στις θήκες που υπάρχουν στην πόρτα του ψυγείου. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σωστό, καθώς το συγκεκριμένο μέρος είναι αυτό με την μικρότερη ψύξη, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το βοηθάει να διατηρηθεί στο 100%.

Το σωστό είναι το βάλουμε στον κεντρικό χώρο του ψυγείου, προκειμένου να υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία.

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι με το κρέας και τα ψάρια. Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, δεν το βάζουμε στην κατάψυξη, αλλά το αμολάμε όπου βρούμε στο ψυγείο.

Με αυτό τον τρόπο όμως όχι μυρίζει ο χώρος, αλλά χάνει και την γεύση του. Αν δεν έχουμε ειδικό συρτάρι για να τα βάλουμε, τα τοποθετούμε στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου, το οποίο συνήθως βρίσκεται ψηλά.

Τα περισσότερα ψυγεία, έχουν ένα συρτάρι το οποίο αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά. Πόσοι από εμάς το χρησιμοποιούμε για τον σωστό λόγο; Σίγουρα όχι όλοι, καθώς προτιμάμε να τα βάζουμε σε άλλο χώρο, με την σακούλα της αγοράς τους.

Στο συρτάρι όμως, η υγρασία είναι μειωμένη, με αποτέλεσμα να διατηρούνται και εμφανισιακά, αλλά και γευστικά, καλύτερα.

Πάμε τώρα στα τυριά και στο βούτυρο, τα οποία συνήθως τα στριμώχνουμε όπου βρούμε ελεύθερο χώρο. Λάθος λοιπόν… Πρέπει να μπαίνουν στην πόρτα, όπου δεν είναι και τόσο χαμηλή η θερμοκρασία, προκειμένου όταν τα βγάζουμε να μπορούμε να κόβουμε και να χρησιμοποιούμε πιο εύκολα.

Τέλος, τις ντομάτες δεν τις βάζουμε στο ψυγείο, εκτός και αν διανύουμε περίοδο καύσωνα… Τότε, πρέπει να τις βάλουμε. Διαφορετικά έξω, προκειμένου να διατηρούν την πλούσια γεύση τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button