Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Τελετή έναρξης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πλατεία των Φιλιατρών [εικόνες – βίντεο]

Στην πλατεία των Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή έναρξης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή των ομάδων της Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας και Ελλάδας.

Η πόλη των Φιλιατρών υποδέχθηκε τις αθλήτριες, τους προπονητές και συνοδούς των ομάδων. Η λιτή εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Στη συνέχεια ακούστηκε ο ύμνος του “International Military Sports Council”/CISM , ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων, με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα να κηρύττει την έναρξη των αγώνων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής Πλωτάρχης Σπυρίδων Ανδριόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο του CISM, ο οποίος δεν είναι άλλος από την διοργάνωση στρατιωτικών πρωταθλημάτων με σκοπό την φιλιά και την συνεργασία των κρατών μέσω του αθλητισμού.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απηύθυνε ο ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο οποίος μετέφερε του θερμούς χαιρετισμούς του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τριφυλίας για την διοργάνωση των αγώνων ευχόμενος σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.

 

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας αφού καλωσόρισε τις αποστολές τόνισε με βεβαιότητα πως στην πόλη των Φιλιατρών γεννάται ένας θεσμός που φιλοδοξεί να κερδίσει τις καρδίες των ανθρώπων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της Τριφυλίας τονίζοντας το γεγονός πως συμμετείχε στην γραφή της ιστορίας της χώρας μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγροτικό και τουριστικό πλούτο που διαθέτει η περιοχή.

Αύριο το πρωί θα γίνει η κλήρωση των ομάδων στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και θα ανακοινωθούν τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των αγώνων. Οι αγώνες θα διεξάγονται και στα δύο γήπεδα συγχρόνως την Τρίτη 13/2 και την Τετάρτη 14/2 ώρα 15.00 και την Παρασκευή 16/2 ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι μαθητές των σχολείων. Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button