Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Την παραχώρηση του αεροδρομίου σε ιδιώτη ζητά το Δ.Σ. Καλαμάτας

Τo Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 20η/2018 συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2018 και έλαβε αποφάσεις επί πλήθους θεμάτων, μία εκ των κυριοτέρων είναι η εξής:

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΣ

Αναφορικά με τη διοίκηση, λειτουργία και προοπτική του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» έγινε διαλογική συζήτηση επί ικανό χρονικό διάστημα.

Σε εισήγηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής (εισηγητής: Δημήτρης Δημόπουλος) τονίσθηκε, μεταξύ άλλων, ότι «το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» είναι σήμερα ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ελληνικά αεροδρόμια.

Δυστυχώς, όμως, παρόλη την δυναμική του ανάπτυξη από πλευράς αριθμού επισκεπτών, παραμένει απαρχαιωμένο, με πολλά προβλήματα λειτουργίας αλλά και υποδομών, παρά τη σκληρή καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει το ολιγάριθμο προσωπικό του».

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά πως «ο δρόμος του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας απαιτεί:

• Νέα τεχνογνωσία με ευελιξία και εξειδικευμένο προσωπικό
• Νέες τεχνικές και τεχνολογίες
• Μοντέρνο και σύγχρονο εξοπλισμό
• Βελτιστοποίηση των υπηρεσιών
• Βελτίωση υποδομών και παγίων
• Αποτελεσματικότερο management του αερολιμένα
• Νέους, ουσιαστικούς εμπορικούς στόχους».

Με την απόφαση που εγκρίθηκε από το Σώμα, προτείνεται η άμεση διάθεση του αεροδρομίου σε κατάλληλο εξειδικευμένο επενδυτή με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ και καλείται η Κυβέρνηση να εκκινήσει ταχύτατα τις αναγκαίες διαδικασίες και τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου το αεροδρόμιο Καλαμάτας να γίνει αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό, ευέλικτο και μοντέρνο στη λειτουργία του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button