Αθλητικά

«Τι γίνεται ανάμεσα σε Σαββίδη και Μαρινάκη-Μελισσανίδη – Κερδίζει την ΑΕΚ και το σηκώνει»

Ημερομηνία λήξης έχουν οι σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Νίκος Πετρουλάκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, διευθυντής του Fair Play FM αλλά και της εφημερίδας Fair Play Press, σχολίασε ακόμα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει στην Τούμπα το ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία και να έχει προβάδισμα στην κατάκτηση του τίτλου.

Τέλος, αναφέρθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά και στο γεγονός ότι ο Σαββίδης τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα πήγαινε με τον σταυρό στο χέρι.

«Το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι, γιατί πλην εκείνων που συμμετέχουν στα ντέρμπι οι μικρές ομάδες φαίνεται φέτος ότι είναι αδύνατες. Άρα το ντέρμπι με την ΑΕΚ μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ βαθμολογικό προβάδισμα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Νίκος Πετρουλάκης.

Η Τούμπα, προφανώς, είναι ένα έξτρα όπλο προς αξιοποίηση από τον ΠΑΟΚ;

«Επαναλαμβάνω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει τα ντέρμπι αν θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ και, πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που παίζει στην Τούμπα. Όλοι γνωρίζουν τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτό το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ θα έχει ντέρμπι με τέσσερις ομάδες φέτος, δηλαδή Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό, αν και ο Παναθηναϊκός ίσως να είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος. Άρχισε καλά το πρωτάθλημα, όπως και ο Άρης, αλλά μένει να δούμε πώς θα συνεχίσει στην πορεία».

Μπορεί να κάνει τη ζημιά η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη;

«Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο διαιτητής. Το γεγονός ότι θα είναι ξένος δηλαδή, αν και από την άλλη πλευρά ευτυχώς που δεν θα είναι ο Κομίνης. Περιμένω να παίξει 50-50 ο διαιτητής, αλλά ευρύτερα περιμένω να δω και την εφαρμογή της απόφασης για την έλευση ξένου διαιτητή με μεγάλο ενδιαφέρον. Να δούμε πώς θα πάει αυτό το μοντέλο. Γιατί δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο. Είναι και μειωτικό για τους Έλληνες διαιτητές, καθώς εγώ που μιλάω μαζί τους έχω διαπιστώσει ότι αρκετοί έχουν πικραθεί από αυτή την απόφαση. Ο Σιδηρόπουλος, για παράδειγμα, θα μπορούσε να σφυρίξει το παιχνίδι και η επιλογή του να ήταν αποδεκτή και από τους δύο».

Το φετινό καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης έριξε, ξανά, πολλά λεφτά στον ΠΑΟΚ και δημιούργησε, αν μη τι άλλο, το ακριβότερο ρόστερ στην Ελλάδα.

«Και ως επίπεδο ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό. Βγαίνει ο ένας και μπαίνει κάποιος καλύτερός του. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει ότι αν δεν παίξει ο Πρίγιοβιτς στην επίθεση, για παράδειγμα, θα πάρει τη θέση του ο Καρέλης ή ο Άκπομ. Έχει φοβερές εναλλακτικές σε όλες τις θέσεις. Πρόκειται για το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και το καλύτερο στην ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Και ο Λουτσέσκου, άλλωστε, περνάει με πολύ καλό βαθμό τις εξετάσεις του. Έκανε πολύ καλή διαχείριση, κρατάει πολύ καλά τα αποδυτήρια, υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Όποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί στα αποδυτήρια, το λύνει αμέσως. Αγκαλιάζει τους παίκτες, τους φιλάει, τους έχει κοντά του. Περνάει από τις εξετάσεις που του έχει βάλει ο ΠΑΟΚ, γι’ αυτό και όλοι στην ομάδα πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει το πρωτάθλημα».

Τέλος, θα ήθελα να πούμε δύο λόγια για τις σχέσεις του Σαββίδη με τους Μελισσανίδη και Μαρινάκη και πώς, ευρύτερα οι σχέσεις πανίσχυρων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ο Σαββίδης είχε το ντεσαβαντάζ ότι όταν έφτασε στην Ελλάδα δεν ήξερε το παρασκήνιο. Το μαθαίνει όμως σιγά-σιγά και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει είναι δυσάρεστες. Γιατί είχε αρχίσει με τον σταυρό στο χέρι αλλά έτσι δεν μπορείς να πας πουθενά στην Ελλάδα. Μαθαίνει σιγά-σιγά τα παιχνίδια που παίζονται, έχει πολλά να μάθει ακόμα. Υπάρχουν λυκοφιλίες που εμφανίζονται, κανένας δεν θέλει το καλό του άλλου ή, έστω, ευρύτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το καλό της τσέπης του θέλει ο καθένας. Ο Σαββίδης είχε έρθει με άλλο στιλ στην Ελλάδα, ήρθε για να επενδύσει, αλλά έχει πολλά να μάθει με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι σχέσεις Σαββίδη με τους Μελισσανίδη και Μαρινάκη, λοιπόν, έχουν ημερομηνία λήξης».

sportdog.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button