Οικονομία

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα δάνεια που πωλούνται σε fund

Επιστολές σε πάνω από 400.000 δανειολήπτες με τις οποίες τους καλούν να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, συμπεριλαμβανομένου και γενναίου «κουρέματος», έχουν αποστείλει και εξακολουθούν να στέλνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ενόψει της πώλησης χαρτοφυλακίων σε funds.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων, ενώ οι πρώτες πωλήσεις χαρτοφυλακίων καταναλωτικών δανείων έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις επιλογές που έχουν, πριν το δάνειό τους περάσει στα χέρια των ξένων funds.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με βάση τους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος, στέλνουν επιστολές με τις οποίες καλούν τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένου του «κουρέματος» χρέους.

Με τις επιστολές, οι δανειολήπτες καλούνται να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε Fund του εξωτερικού.

Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το Fund στην συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μπορεί να απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία συνεργασίας, κουρέματος» κλπ.

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν υπερβαίνει διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.

Οι τράπεζες, άλλωστε, έχουν δεσμευθεί να εισπράξουν περί τα 11,6 δισ. ευρώ για την περίοδο Ιουνίου 2017-Δεκεμβρίου 2019.

 

fpress

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button