Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών

 

5b1e6c4d1e15f188ac7ef1786c136130_XL


Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Απριλίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς σε πραγματικές συνθήκες στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών.

Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολούθησουν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχων σχέδιο:

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ.

Η άσκηση αυτή έχει ως σκοπό:

– Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

– Τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button