Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Αγία Κυριακή Φιλιατρών: Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στις φιλιατρινές ποιήτριες

_DSC1314


Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων του, πραγματοποιεί λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στις φιλιατρινές ποιήτριες. Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00, στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής (νότια πλευρά). Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η φιλιατρινή λογοτεχνική συντροφιά.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αφήγηση του λογοτέχνη και ειδικού γραμματέα του Δ.Σ της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Κώστα Ζωτόπουλο, με θέμα «Γυναίκες ποιήτριες στην αρχαία ελληνική γραμματεία». Η παρουσίαση των φιλιατρινών ποιητριών θα γίνει από τους φιλιατρινούς λογοτέχνες: Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, Αντώνη Γιαννόπουλο και Κώστα Καπελούζο. Παρεμβάσεις με κείμενα τους θα κάνουν, ο λογοτέχνης Χρίστος Πλακονούρης και η φιλόλογος Βακώ Αθανασοπούλου. Απαγγελίες και ανάγνωση κειμένων θα γίνουν από τον ηθοποιό Βασίλη Κολοβό και από την φιλόλογο Ματίνα Μιχαλακοπούλου. Η εκδήλωση θα επενδυθεί με μουσικές γέφυρες συνοδεία πιάνου.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών, εκπρόσωποι των διοργανωτών προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν στη λογοτεχνική βραδιά.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής, Νίκος Αγγελόπουλος, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή του Συλλόγου για τη συνδιοργάνωση, για πρώτη φορά, της λογοτεχνικής βραδιάς, σημειώνοντας ότι, «ελπίζουμε τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να συνδράμουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν αυτή την πρωτοβουλία ώστε να μας δώσουν κίνητρο να συνεχιστεί…».

Ο Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης αναφέρθηκε στη συνεχή παρουσία των Φιλιατρών στα δρώμενα του πολιτισμού που δε σίγασε ποτέ, τόνισε ότι, «η ποίηση, όπως και η μουσική, εκτός από τη σάλπιγγα, τα νταούλια και το ζουρνά, έχει και τρυφερές στιγμές που θωπεύει την ανθρώπινη καρδιά, αλλιώς η ψυχή μας θα ήταν μια αποξηραμένη λίμνη! Αυτά τα χαρακτηριστικά θα μας χαρίσουν οι Φιλιατρινές ποιήτριες…».

Ο Αντώνης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην «πρωτοβουλία για τις λογοτεχνικές βραδιές στα Φιλιατρά, που τείνει να γίνει θεσμός, και έγινε ήδη θεσμός. Μια όμορφη, λοιπόν, βραδιά κατόπιν αποφάσεων του Εξωραϊστικού Συλλόγου, θα ασχοληθούμε με τις Φιλιατρινές ποιήτριες…».

Ο Κώστας Καπελούζος σημείωσε πως, «αγαπάμε τον τόπο μας, συστρατευτήκαμε στο κάλεσμα του Συλλόγου της Αγίας Κυριακής και ήρθαμε να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου…».

Σημειώνεται πως, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δέκα οχτώ Φιλιατρινές ποιήτριες που έργα τους έχουν δημοσιευθεί και εκδοθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button