Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

19225864_10155425291227733_8009620782077721441_n


Στόχος η καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση

Στο σχέδιο -σκούπα που περνάει το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες, εμπεριέχεται η διάταξη για την δημιουργία αυτόνομων Τ.Ε.Π. σε Νοσοκομεία της χώρας, εφόσον πληρούν κάποια βασικά ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια.
Ενα απ´ αυτά για παράδειγμα, είναι ένας ελάχιστος αριθμός επισκέψεων σε ετήσια βάση, πιθανόν τις 100.000 με 120.000.
Σε αυτό τη λίστα των Νοσοκομείων, εντάσσεται και το Νοσοκομείο Καλαμάτας και στελεχώνεται με 7 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς.
Επιδίωξη είναι τα ΤΕΠ να είναι λειτουργικά αυτόνομα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν όλα τα επείγοντα περιστατικά χωρίς καθυστερήσεις αλλά και με όλη την υποδομή διαθέσιμη.
Στο πλαίσιο αυτό, τα νέα σύγχρονα ΤΕΠ θα στελεχωθούν με γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική́, στα πρότυπα του εξωτερικού.
Τελικοί στόχοι των ΤΕΠ είναι:
* Η Σταδιακή µετάβαση από την πιλοτική εφαρµογή των ΤΕΠ στην 24ωρη δυνατότητα υποδοχής Επειγόντων από όλα τα Νοσοκοµεία της χώρας.
* Γρήγορη και ασφαλής αντιµετώπιση των Επειγόντων Περιστατικών
* Η εναρµόνιση της Ελληνικής Νοµοθεσίας προς την Ευρωπαϊκή ∆ιακήρυξη για την Επείγουσα Ιατρική και την δηµιουργία στελεχιακού δυναµικού εξειδικευµένου στην Επείγουσα Ιατρική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button