ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Δύο τιμητικές διακρίσεις για την Stella Mare στα βραβεία «Made in Greece 2017»

1


Δυο φορές διακρίθηκε η καινοτόμος και υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας, Συσκευασίας, Τυποποίησης και Εμπορίας Φιλέτου Γαύρου και Σαρδέλας Stella Mare στα φετινά Made in Greece Awards, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 90 εταιρείες από διάφορους κλάδους.

Μια ακόμα διάκριση -και μάλιστα διπλή- κατέγραψε στο ενεργητικό της η Μεσσηνιακή Stella Mare στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης «Made in Greece Awards 2017», σε μια λαμπρή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων στις κατηγορίες   «Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών» και «Νεοφυής Παραγωγική Αριστεία».

Διοργανώτρια των βραβείων ήταν η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), η οποία ανέδειξε  τη σημαντικότητα της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και επιβράβευσε παραγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand names. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν για πρώτη φορά βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων «Βιοτεχνικής Αριστείας», ως επισφράγισμα της συνεργασίας της ΕΛΑΜ με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Έχοντας στα «δίχτυα» της την εμπειρία τριών γενεών στον τομέα της αλιείας, η Stella Mare απέσπασε Τιμητική Διάκριση στην κατηγορία «Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών» για την μαγική συνταγή της, η οποία περιλαμβάνει μεράκι, γνώση και δέσμευση στο όραμα, ανθρώπων που έχουν μάθει να μη φοβούνται τη δουλειά, να τολμούν και να καινοτομούν. Η ενθάρρυνση της κατανάλωσης ψαριού, αποτελεί προτεραιότητα για τη Stella Μare. Με σωστή επεξεργασία και φυσικό τρόπο συντήρησης, δημιούργησε έναν άκρως υγιεινό και ελκυστικό τρόπο για να καταναλώνουν μικρά ψάρια και οι πιο απαιτητικοί χωρίς να απομακρύνονται από τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος της σαρδέλας και του γαύρου. Το βραβείο απένειμε στον κύριο Αντώνη Καζανά, Υπεύθυνο Ποιοτικού Ελέγχου ο κύριος Βεργάδος Δημήτρης , Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

2

Η δεύτερη διάκριση αφορά σε Έπαινο στην κατηγορία «Νεοφυής Παραγωγική Αριστεία» για  την υπερσύγχρονη μονάδα με εμβαδόν 2.000 τ.μ. που βρίσκεται στη Μαραθόπολη, στο νομό Μεσσηνίας, η οποία παρασκευάζει τα αγνά προϊόντα που έχουν λατρέψει χιλιάδες καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Στις εγκαταστάσεις, με παραγωγική δυναμική πέντε τόνων ημερησίως, εφαρμόζονται οι πιο αυστηροί κανόνες υγιεινής και πρωτοποριακής τεχνολογίας. Για τη Stella Μare κατασκευάστηκαν στην Αμερική ειδικές μηχανές, που όμοιές τους υπάρχουν μόνο άλλες 5 στον κόσμο, οι οποίες επιτυγχάνουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία το πλήρες και ασφαλές φιλετάρισμα μικρών ψαριών προερχόμενα από μικρές πελαγικές αλιεύσεις που γίνονται στην καρδιά της Μεσογείου. Το τελικό προϊόν που «σερβίρει» μετρά ήδη 14 διαφορετικούς κωδικούς που περιέχουν μοναδικά μείγματα από ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, ξίδι και μπαχαρικά, όλα από τη Μεσσηνιακή γη. Τον έπαινο παρέλαβε η κυρία Ivelina Petrova, Υπεύθυνη του Τμήματος Παραγωγής  της Stella Mare από τον κύριο Ποταμίτη Αντώνιο, Διευθύνων Σύμβουλο  West SA, Πρόεδρο Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος.

 3

Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Made in Greece» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το αδιάβλητο της διαδικασίας προέκυψε από τη σύσταση επιτροπών με την προεδρία μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των χορηγών, των επαγγελματικών φορέων και των χορηγών επικοινωνίας που υποστηρίζουν το θεσμό. Στο θεσμό αυτό, έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες επιχειρήσεις – στην πλειονότητά τους ελληνικές- για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων τους (brands) πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

4

Την τελετή απονομής βραβείων συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, στελεχών και εκπροσώπων του Τύπου. Η βραδιά έκλεισε με επίσημο δείπνο και ανταλλαγή απόψεων, παρουσία όλων των βραβευθέντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button