ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Εγκρίθηκε η νέα ορθή επανάληψη του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

 

19a66-1


Η έγκριση νέας ορθής επανάληψης του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου-του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου-του Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ» συζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Γιατί δεν αποδόθηκαν ευθηνές ρώτησαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Η δημοτική αρχή εξήγησε ότι το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχει την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα εκτέλεσης του έργου χωρίς να επισέρχεται στο περιεχόμενο της μελέτης. Ερωτήσεις έθεσαν σύμβουλοι από την αντιπολίτευση σχετικά με την διαδικασία που τηρήθηκε και αν υπάρχουν σημεία που χρήζουν διευκρίνισης και αν υπάρχει ευθύνη ορισμένων φορέων από την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι διορθώθηκε το λάθος που αφορά τον προσυμβατικό έλεγχο για τον χρόνο εκτέλεσης του έργου, λέγοντας ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία όπως προβλέπεται από το Νόμο, ενώ συμφώνησε για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του έργου. Εξήγησε ότι αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει η χρηματοδότηση της μελέτης για το μάστερ παν που αφορά την διαμόρφωση του χερσαίου χώρου, κάνοντας μια αναδρομή του έργου μετά τις κακοτεχνίες την εποχή του πρώην δημάρχου κ/Κόλλια με παράσταση στον εισαγγελέα. Έθιξε επίσης την απόδοση ευθυνών για λεηλασία δημοσίου χρήματος.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με Λευκό να στηρίζει ο κ. Κουκούμης, ο κ. Κουτσούλης και η κα Τσούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button