ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ενημερωτική καμπάνια για το μητρικό θηλασμό στην Κυπαρισσία [εικόνες]

 

1


Η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για μια ακόμη χρονιά, συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας, που από το 1996 έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Οι Μαίες του Γυναικολογικού Ιατρείου, της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, Σοφία Κουμουνδούρου και Χρυσούλα Χριστοπούλου, αναλογιζόμενες τα οφέλη που προσφέρει το Μητρικό Γάλα τόσο στο νεογέννητο, όσο στη μητέρα και την κοινωνία, διοργάνωσαν σήμερα στις 10.30 το πρωί, στην Κεντρική Πλατειά Κυπαρισσίας, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον Μητρικό Θηλασμό. Έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, σε γυναίκες, αλλά και άντρες – συζύγους και συντρόφους – για την εδραίωση και τη διατήρηση του μητρικού θηλασμού.

Όπως ενημέρωναν το κοινό οι μαίες, μεταξύ των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για το μωρό είναι η προστασία από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερολογικού συστήματος, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η προστασία από τις ιώσεις, τις αλλεργίες, την αναιμία, τις ωτίτιδες, τους κολικούς, τις ουρολοιμώξεις. Προφυλάσσει από τον κίνδυνο του νεανικού διαβήτη και του παιδικού καρκίνου, βοηθά στην ανάπτυξη των μυών και των οστών του προσώπου, αναπτύσσει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, συμβάλλει στην οδοντοφυΐα και στην ανάπτυξη του λόγου.

Να σημειωθέι πως, το Μαιευτικό / Γυναικολογικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδος Κυπαρισσίας, παρέχει δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, τον θηλασμό και τη γονεϊκότητα με πληροφορίες στη Μ/Γ Κλινική – τηλ: 27613 60137.

Δείτει εικόνες:

2

3

4

5

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button