Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κυπαρισσίας στις 24 Μαρτίου

 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς με τη συμμετοχή συλλόγων της Τριφυλίας. 

Πλούσιος σε εκδηλώσεις θα είναι και φέτος ο εορτασμός για την Απελευθέρωση της Κυπαρισσίας. Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας (Αρκαδιάς) και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από επισήμους, εκπροσώπους Σ.Α., σχολεία, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, ενώ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές σχολείων της πόλης της Κυπαρισσίας.

Στη συνέχεια ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία και την Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, τον Μ.Ε.Σ.Κ, τον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων, τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών και τον Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα», θα πραγματοποιήσουν εορταστική εκδήλωση με θέμα: «Η Τριφυλία στην Επανάσταση» με αναπαράσταση της απελευθέρωσης της ιστορικής πόλης.

Λίγο αργότερα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Κυπαρισσίας όπου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Που αναγράφετε ιστορικά ότι την 24η του Μαρτίου απελευθερώθηκε η κυπαρισσια ; Άλλο ένα θεαθήναι για τον κόσμο; ή κάνω λάθος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button