Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Επίσκεψη Κατσίβελα στο Φιλιατρινό Φράγμα – Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης

 

IMG_0769


Το Φιλιατρινό φράγμα επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Τριφυλίας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της ασφαλτόστρωσης. Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χριστιάνων κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ασφαλτόστρωση & αρκετοί άλλοι.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης έφτασαν στο τέλος και αυτό που απομένει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες είναι το τάπωμα στον αγωγό εκτροπής, για να μπορεί να γεμίζει το φράγμα, καθώς και το έργο των αρδευτικών δικτύων. Η μελέτη για τα δίκτυα έχει ολοκληρωθεί ωστόσο υπάρχουν κάποιες οφειλές για να μπορέσει να ενταχθεί το σημαντικό έργο των αρδευτικών δικτύων στο καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Κατσίβελας τόνισε πως είναι πλέον αναγκαία και χωρίς αναβολές και η δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων.

Ο όγκος του φράγματος  είναι περίπου 370.000 μ3 και ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος περίπου 8 εκατ. μ3μ, με το συνολικό προϋπολογισμό να φτάνει τα 6.767.158,57 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Απ οτι μαθαίνω (εστω και αργα) το φραγμα επροκειτο να παει(το κονδυλι δηλ.)καπου στο νομο Τρικαλων.Ομως για καλη μας τυχη προεδρος τοτε του Τ.Ε.Ε.ητο ο αειμνηστος Γιαννης Φουρκας.Και μπορει μεν ο Υπουργος να ειθελε να εξυπηρετησει το Νομο Τρικαλων(αν δεν κανω λαθος),ομως η γνωματευση του Τ.Ε.Ε. ητο αυτη που εγειρε την πλαστιγα προς το μερος μας.Ας ειναι καλα εκει που βρισκεται.Μια αλλη φορα περισσοτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button