Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Επίσκεψη της Επιτροπής Υγείας Τριφυλίας στο Κ.Υ. Φιλιατρών [βίντεο]

0


Στο Κ.Υ. Φιλιατρών βρέθηκαν σήμερα το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθούν για την λειτουργία του Κ.Υ. Φιλιατρών με αφορμή την τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη όπου το Κ.Υ. φαίνεται να λειτουργεί για 14 απογευματινά χωρίς γιατρό για το μήνα Ιούλιο. Τα μέλη της Επιτροπής αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Φιλιατρών δήλωσαν την υποστήριξή τους στην υγειονομική μονάδα τονίζοντας πως σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα προβλήματα.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας μίλησε για υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας στον χώρο της πόλεως των Φιλιατρών, προσθέτοντας το γεγονός πως ιδιαίτερα το καλοκαίρι που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται η μονάδα αυτή υπολειτουργεί. Ο κ. Κατσίβελας υποστήριξε πως δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα συνεχίσει την διατήρηση και την αναβάθμιση αυτή της μονάδας υγείας, καλώντας τον διευθυντή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο έμεινε το Κ.Υ. Φιλιατρών χωρίς γιατρούς αλλά και να ξεκαθαρίσει ποια είναι η στόχευση της υγειονομικής περιφέρειας για τη λειτουργία αυτή της μονάδας. Ο Στάθης Ανδρινόπουλος από την πλευρά του είπε πως πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η περιοχή γεμίζει από κόσμο, τονίζοντας πως θα πρέπει άμεσα όλοι οι αρμόδιοι να φροντίσουν την στελέχωση του Κ.Υ. για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και των κάτοικων. Ο Δημήτρης Σαρμαντζής τόνισε πως κ. Σωτηρόπουλος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην μείνει χωρις γιατρό το Κ.Υ. ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση, καλώντας τις όμορες υγειονομικές μονάδες αλλά και την 6η ΥΠΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Δημήτρης Πούλος με την σειρά του αναφέρθηκε στο γεγονός πως σε μια περίοδο που ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται το Κ.Υ. υπολειτουργεί, απευχόμενος αυτά που μπορούν να συμβούν στο μέλλον. Η δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Τσούλου είπε πως το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί καθώς οι μόνιμοι γιατροί ζητούν τη νόμιμη άδεια τους. Τα κενά, όπως είπε, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι υπάρχουν σημειώνοντας πως θα είναι αρωγοί στο έργο της δημοτικής αρχής όσον αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Η κα. Τσούλου είπε πως στην ανάδειξη τέτοιων προβλημάτων δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες καθώς τα κενά υπήρχαν και κατά το παρελθόν.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Δημήτρης Σαρμαντζής, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών και γιατρός Αναστάσιος Πούλος, ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών και φαρμακοποιός κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου, η δημοτική σύμβουλος Φιλιατρών κα. Αλεξάνδρα Τσούλου, τοπικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών, καθώς και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας και Προϊσταμένη Νοσηλευτικού Τμήματος Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κα. Σταματία Αλεξοπούλου.

Δείτε τη δήλωσαν εξερχόμενοι του Κ.Υ. Φιλιατρών, ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρινόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών κ. Σαρμαντζής, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος καθώς και η δημοτική σύμβουλος Φιλιατρών κα. Τσούλου.

1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button