ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Κυπαρισσία εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

74


Σε πλήρη ανάπτυξη η καθιερωμένη μεγάλη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία. 

Το πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», η οποία και εορτάζει με λαμπρότητα αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Θα διαρκέσει μία εβδομάδα περίπου και θα έχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από το μεγάλο ενδιαφέρον μικροπωλητών και άλλων επαγγελματιών.

Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια σουβλατζίδικα, για γουρουνοπούλα, σουβλάκι, κρύα μπύρα, κρασί, ενώ για την ψυχαγωγία μικρών και μεγαλύτερων ήδη έχει στηθεί Λούνα – Παρκ με συγκρουόμενα και πολλά παιχνίδια!

Σήμερα το απόγευμα πλήθος πιστών αναμένεται να παρακολουθήσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ αύριο το πρωί, μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, θα γίνει λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.

Εκτός από τις θρησκευτικές τελετές, χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες αναμένεται πως θα κάνουν την βόλτα τους, μια «περατζάδα», στο πανηγύρι, όπου θα υπάρχουν κάθε είδους πραμάτειες σε άκρως ελκυστικές τιμές!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button